REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Amerikaanse vicepresident haalt zwaar uit naar China tijdens bezoek aan Azië

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft opnieuw zware kritiek geuit op China tijdens haar reis in Zuidoost-Azië. Tijdens een ontmoeting met de Vietnamese president Nguyen Xuan Phuc riep ze de regering op tot meer samenwerking met de VS, om zo samen tegen Peking op te treden in het geschil over de Zuid-Chinese Zee. Ze beschuldigde de Chinese overheid van "pesterijen" en stelt dat  de claims van China in dat gebied "buitensporig" zijn.

8 reacties

 • André Gijbels

  1 jaar geleden
  Dat China,zover is geraakt,is door Trump gekomen,met zijne slogan,America First, die deed helemaal niet buitenlandse politiek,zat wel aan de zijlijn te schreeuwen wat andere moest doen
 • WILFRIED DE WILDE

  1 jaar geleden
  Oppassen geblazen, Kamala Harris, of die dekselse Chinezen zetten je in je blote kont op een vliegtuig richting VS. Ge zoudt het verdiend hebben want uw land heeft zélf nog niets anders gedaan dan wat de Chinezen nu doen.
 • Ronny Toch

  1 jaar geleden
  Marjan Frankie ,de kunst schatten kunnen we terug geven, de grondstoffen zijn veranderd in fortuinen
 • Marjan Frankie

  1 jaar geleden
  China , Amerika, Rusland, Europa Ze zouden beter allen eens kijken wat hun fouten zijn alvorens 1 vinger te wijzen Of denken jullie echt dat wij Europeanen zo braafjes zijn ... Weet dat u rijkdom die je nu bezit niet zomaar is gekomen
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Interessant dat ze zo een ontmoeting heeft. Dialoog is altijd het beste, maar China verdient wel een vingerwijzing ! Ze zijn écht te ver gegaan het afgelopen jaar.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.