REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Amerikaanse vicepresident haalt zwaar uit naar China tijdens bezoek aan Azië

De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft opnieuw zware kritiek geuit op China tijdens haar reis in Zuidoost-Azië. Tijdens een ontmoeting met de Vietnamese president Nguyen Xuan Phuc riep ze de regering op tot meer samenwerking met de VS, om zo samen tegen Peking op te treden in het geschil over de Zuid-Chinese Zee. Ze beschuldigde de Chinese overheid van "pesterijen" en stelt dat  de claims van China in dat gebied "buitensporig" zijn.

8 reacties

 • André Gijbels

  2 maanden geleden
  Dat China,zover is geraakt,is door Trump gekomen,met zijne slogan,America First, die deed helemaal niet buitenlandse politiek,zat wel aan de zijlijn te schreeuwen wat andere moest doen
 • WILFRIED DE WILDE

  2 maanden geleden
  Oppassen geblazen, Kamala Harris, of die dekselse Chinezen zetten je in je blote kont op een vliegtuig richting VS. Ge zoudt het verdiend hebben want uw land heeft zélf nog niets anders gedaan dan wat de Chinezen nu doen.
 • Ronny Toch

  2 maanden geleden
  Marjan Frankie ,de kunst schatten kunnen we terug geven, de grondstoffen zijn veranderd in fortuinen
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  China , Amerika, Rusland, Europa Ze zouden beter allen eens kijken wat hun fouten zijn alvorens 1 vinger te wijzen Of denken jullie echt dat wij Europeanen zo braafjes zijn ... Weet dat u rijkdom die je nu bezit niet zomaar is gekomen
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Interessant dat ze zo een ontmoeting heeft. Dialoog is altijd het beste, maar China verdient wel een vingerwijzing ! Ze zijn écht te ver gegaan het afgelopen jaar.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.