Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Photo News

Amerikaanse verpleger krijgt zes dagen na eerste dosis toch corona: “Lichaam heeft meer tijd nodig om bescherming op te bouwen”

Een verpleger uit San Diego in de Amerikaanse staat Californië vertoonde zes dagen na de toediening van het Pfizer-vaccin de eerste symptomen van het coronavirus. Nog eens twee dagen later testte hij positief. Volgens een medisch expert heeft het lichaam meer tijd nodig om bescherming op te bouwen. Dat meldt Reuters.

18 reacties

 • jean-marie van doren

  4 weken geleden
  Waarom eerst niet testen en dan vaccineren die het niet heeft?
 • Dominique Cox

  4 weken geleden
  Als alleman voorzichtig is, dan zal het wel goed uitkomen zonder vaccin, maar spijtig genoeg zijn er die risico nemen en anderen ontsmetten.
 • walther truyens

  4 weken geleden
  de bescherming na 1 vaccin is dus 50 % , dus heb je nog 50 % kans dat je het nog krijgt . en hoeveel is de kans dat je het nog krijgt met de nieuwe virusvariant ? 60 %
 • jurgen hens

  4 weken geleden
  Ik hoef geen prikje. Ik ben ni bang van Covid 19. Wel van boetes enzo. Dus hou mij aan de regels van de regering. Al gebruikte ik daarvoor ook al mijn gezond vertand.
 • Michael Mievis

  4 weken geleden
  Alle niet-gevaccineerden moeten dan maar niet geholpen worden als ze toch geen vertrouwen hebben in de medische wetenschap
 1. Vluchtelingen op Lesbos mogen door avondklok één keer per week 3 uur naar buiten: “Het is hier net een gevangenis”
  PREMIUM

  Vluchtelin­gen op Lesbos mogen door avondklok één keer per week 3 uur naar buiten: “Het is hier net een gevangenis”

  Nadat het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos begin september afbrandde, zei iedereen: zo'n mensonterend kamp mag er nooit meer komen. Maar alle inspanningen van belangenorganisaties ten spijt, de vluchtelingen leven er nog steeds in erbarmelijke omstandigheden: “Zelfs de kinderen zijn hier gedeprimeerd. Iedereen is gefrustreerd en moe van het wachten."
 2. Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettingen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

  Bijsturing strategie in Verenigd Koninkrijk na explosieve groei aantal besmettin­gen: eerst zo veel mogelijk Britten één dosis geven in plaats van twee

  Terwijl bij ons de uitrol van de vaccinaties nog op toerental moet komen, kreeg de Britse Margaret Keenan (90) dinsdag al haar tweede dosis van het Pfizer-vaccin toegediend. Maar nu sturen de gezondheidsautoriteiten in het Verenigd Koninkrijk de strategie bij. De tweede dosis van het vaccin zal nu later worden gegeven dan oorspronkelijk gepland zodat meer mensen sneller de eerste dosis kunnen krijgen. Doel: vlugger groepsimmuniteit bekomen. Ook in ons land werd dit al door experts geopperd.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"