Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Photo News

Amerikaanse troepen verlaten een van de grootste basissen in Afghanistan

De Verenigde Staten hebben troepen teruggetrokken uit de luchtmachtbasis van Kandahar, in het zuiden van Afghanistan, een van de grootste basissen van het land. Dat hebben Afghaanse autoriteiten vrijdag gezegd. 

 1. Peking wil dat België “fout” onmiddellijk rechtzet na resolutie over Oeigoeren
  12

  Peking wil dat België “fout” onmiddel­lijk rechtzet na resolutie over Oeigoeren

  China heeft België woensdag gewaarschuwd voor de verslechtering van de betrekkingen tussen beide landen. Peking is niet opgezet met een resolutie waarin gewaarschuwd wordt dat er een ernstig risico van genocide tegen de Oeigoerse minderheid in China bestaat, die de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen dinsdag goedkeurde. "We roepen België op om zijn fout onmiddellijk recht te zetten", zei een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian.
 2. Greenpeace-activist ontsnapt aan de dood: scherpschutters besloten op laatste moment niet te schieten
  EK voetbal

  Greenpeace-activist ontsnapt aan de dood: scherp­schut­ters besloten op laatste moment niet te schieten

  De activist die dinsdag vlak voor het begin van de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Frankrijk illegaal landde op het veld van het stadion in München, is ternauwernood aan de dood ontsnapt. Sluipschutters hadden de parachutist al in het vizier genomen, maar de politie zag net op tijd het logo van milieuorganisatie Greenpeace op zijn valscherm. Daarop werd besloten om het vuur op hem niet te openen.