Een konvooi van Amerikaanse legervoertuigen aan de Iraaks-Syrische grens bij Dohuk.
Volledig scherm
Een konvooi van Amerikaanse legervoertuigen aan de Iraaks-Syrische grens bij Dohuk. © REUTERS

Amerikaanse troepen vanuit Syrië in Irak aangekomen

Amerikaanse troepen die uit Syrië worden teruggetrokken zijn vandaag in Irak aangekomen. Op beelden is te zien dat zo'n honderd gepantserde voertuigen met militairen de Syrisch-Iraakse grens passeren.

5 reacties

 • MICHELINE GEVERS

  2 jaar geleden
  Waren ze in Syrië gebleven hadden ze de Turkse agressie kunnen voorkomen. Maar Trump heeft zijn beste bondgenoten verkocht aan de Turken. Ik dacht dat Trump vrede wou. Wel dan heeft hij een mooie kans laten voorbijgaan. Nu is het terug oorlog in Syrië, het Turkse leger tegen de overwinnaars van IS. Het had vrede kunnen zijn.
 • MICHELINE GEVERS

  2 jaar geleden
  Is Irak dan "thuis" voor de Amerikaanse troepen? Neen maar wel voor de olie.
 • Michel Van Limbergen

  2 jaar geleden
  De Amerikaanse troepen worden warm onthaald door de Koerden, ze vertrouwen demerikanen voor geen cent meer!
 • Michel Van Limbergen

  2 jaar geleden
  Iran is nu verdomd dichtbij!
 • Hilde Leysen

  2 jaar geleden
  Tot zover de goed nieuws show van “ik haal onze militairen terug naar huis, dat was een verkiezingsbelofte”. Alles is goed om geld te verdienen, scrupules heeft die man niet.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Syriëgangers eisen 105.000 euro per dag dat België hen niet probeert terug te halen
  PREMIUM

  Syriëgan­gers eisen 105.000 euro per dag dat België hen niet probeert terug te halen

  Als ons land niet ingrijpt om een Syriëstrijder, drie vrouwen en tien kinderen terug te halen uit de Koerdische kampen waar ze vastzitten, tekent het hun doodvonnis. Dat zeggen advocaten Abderrahim Lahlali en Mohamed Ozdemir. Vandaag stappen ze naar de rechter om een dwangsom van 7.500 euro per naam te eisen, totdat de overheid voldoende moeite doet. "Niet uit geldgewin, maar als stok achter de deur. België moét hen wettelijk gezien terughalen."