Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ThinkStock

Amerikaanse toeriste (27) verkracht in openbaar toilet in hartje Parijs

Het is een zaak die een schokgolf veroorzaakt in het hart van de toeristische wijk van Parijs. Op de populaire promenade langs de Seine en niet ver van de Notre-Dame is zondag een 27-jarige Amerikaanse vrouw verkracht in een openbaar toilet. De politie heeft inmiddels een verdachte in hechtenis genomen.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Franse regering bestelt laserwapen voor Olympische Spelen in Parijs

  Beachvolleybal tegen de achtergrond van de Eiffeltoren, paardensport in de prachtige tuin van het paleis van Versailles en de openingsceremonie op de Seine - Frankrijk is van plan om bezoekers van over de hele wereld te bekoren met alles wat Parijs te bieden heeft tijdens de Olympische Zomerspelen van 2024. De nieuwste, maar minder glamoureuze toevoeging aan het Olympische arsenaal is een laserwapensysteem dat drones uit de lucht zal schieten.
 3. En toen stierf een klimaatvluchteling in de Seine, of hoe de beloega ons waarschuwt over de staat van de Noordpool
  PREMIUM

  En toen stierf een klimaat­vluch­te­ling in de Seine, of hoe de beloega ons waarschuwt over de staat van de Noordpool

  De beloega heeft het niet gehaald: voor de witte dolfijn die al dagen in de Seine zwom, was geen andere redding meer mogelijk dan euthanasie. Maar meer dan een tragisch einde is de dood van het dier een signaal dat het niet goed gaat op de Noordpool. “Eigenlijk was hij een klimaatvluchteling, weggejaagd uit zijn leefwereld die snel verandert onder druk van de mens.”
 1. Bezorgdheid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbevestigd gerucht”
  Play

  Bezorgd­heid rond beelden van Russische nucleaire trein: “Dit lijkt voorlopig een onbeves­tigd gerucht”

  De vrees voor een nucleaire escalatie van Rusland in de oorlog met Oekraïne is toegenomen nadat er zondag een grote Russische goederentrein in beweging is gezet. De trein wordt in verband gebracht met het vervoer van gespecialiseerde militaire apparatuur, met name een afdeling van het Russische leger die zich bezighoudt met kernwapens. Dat melden verschillende internationale media. Onze oorlogsreporter Robin Ramaekers beschouwt de nucleaire trein voorlopig nog als een onbevestigd gerucht, maar duidt wel op een mogelijke nucleaire test op de Zwarte Zee.