George Clooney.
Volledig scherm
George Clooney. © Brunopress

Amerikaanse sterren en bedrijven keren zich tegen “discriminerende” verkiezingswetten

Honderden bekende zakenlui en beroemdheden hebben een verklaring ondertekend waarin ze zich verzetten tegen discriminatie bij de verkiezingen in de Verenigde Staten. Ze doen dat naar aanleiding van verschillende Republikeinse wetsvoorstellen die zeggen stemfraude te willen inperken. Maar, aldus critici en de ondertekenaars van de verklaring, in werkelijkheid maken deze wetten het voor minderheidsgroepen moeilijker om hun stem uit te brengen.

34 reacties

 • eric reynebeau

  1 maand geleden
  Republikeinen zien de bui al hangen nu Biden het goed doet met de corona bestrijding en de beurs al veel hoger staat dan ze ooit onder Trump deed, de werkloosheid daalt,enz.@ Emma Andersen .Namen van de grote steden waar volgens u duizenden doden gestemd hebben,rechtzaken die daarover aangespannen zijn en uitslag van deze rechtszaken a.u.b. En geen geleuter van youtube e.d. Rechtsgeldige zaken. U zal er geen vinden.
 • Kristine Delacourt

  1 maand geleden
  Er is slechts één manier om altijd en overal fraude tegen te gaan: geregistreerde en gecontroleerde identiteitskaarten. Of dat nu is voor verkiezingen, het bekomen van sociale voordelen, migratie, of iets anders!
 • Guy Diels

  1 maand geleden
  Het wordt tijd dat het ganse kiessysteem in the VS wordt veranderd. Hij / zij die de meeste stemmen winnen halen het en gedaan met de kiesmannen die nog doen wat ze willen. Nu al die wetsvoorstellen om toch nog steeds aan het roer te kunnen blijven. Walchelijk. En dat land doet zich voor als nummer 1 van de wereld. Met Trump hebben we pas echt gezien dat ze het echt NIET zijn.
 • Louis D'hondt

  1 maand geleden
  Vedetten zoals Clooney, die ik apprecieer, moeten niet aan politiek doen, of het nu voor de democraten of republikeinen is. Voor mij geen koffie meer van die man.
 • Paul Geerts

  1 maand geleden
  En wat van de wijzigingen die de Democraten willen doorvoeren? Zoals bv Washington DC 2 senaatszetels geven al is dat geen staat, goed wetende dat die altijd naar Democraten zullen gaan? Dat is maar een van heel veel maatregelen waarmee de Democraten zoveel mogelijk zetels in wetgeving willen verankeren. Waar hebben we dat nog gezien? je moet niet ver kijken...
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”