De stafchef van het Amerikaanse leger, Mark Milley
Volledig scherm
De stafchef van het Amerikaanse leger, Mark Milley © AP

Amerikaanse stafchef uiterst bezorgd: “Verenigde Staten hebben onvoldoende munitie voor grote oorlog”

De stafchef van het Amerikaanse leger, Mark Milley, heeft zijn bezorgdheid geuit over de snel slinkende munitievoorraden van de Verenigde Staten. Bij een oorlog tussen grootmachten zouden ze waarschijnlijk niet voldoende voorbereid zijn, waarschuwt hij. Minister van Defensie Lloys Austin heeft het Congres om extra middelen gevraagd.

65 reacties

 • Matthias Janssens

  2 maanden geleden
  Pas op… die geslepen Chinezen houden nu dagdagelijks in het oog hoe de Vs en Europa wapens weggeven en ik durf er voor wedden dat als de tijd rijp is, lees we in wapenarmoede zitten, China zijn momentum zal nemen om Taiwan aan te vallen met Rusland als bondgenoot, volgens mij hoog tijd om een wapenarsenaal te beginnen in Europa en de Vs
 • Rik Nelles

  2 maanden geleden
  Dat moet je maar aan de grote klok hangen.
 • Jurgen Herbert

  2 maanden geleden
  Gewoon propaganda! Geloof die Amerikanen niet. Zij willen gewoon dat de EU massaal wapens en munitie geven aan Oekraïne en zij niets meer of een minimum.
 • etienne bies

  2 maanden geleden
  Volgens mij is dit gewoon een manier om tegen Europa te zeggen "Pas op mannen , als jullie nu niet meer munitie gaan produceren , dan stoppen wij de levering van munitie aan Oekraïne"
 • Gilbert Pollet

  2 maanden geleden
  Maar wij willen helemaal geen oorlog; Het zijn die "grote pieten" die denken dat het moet ...