"Als ze stenen naar ons leger zullen gooien, zal ons leger repliceren", zegt Donald Trump. Een dag geleden zei de president dat hij 15.000 soldaten naar de grens met Mexico zou sturen.
Volledig scherm
"Als ze stenen naar ons leger zullen gooien, zal ons leger repliceren", zegt Donald Trump. Een dag geleden zei de president dat hij 15.000 soldaten naar de grens met Mexico zou sturen. © Photo News

Amerikaanse soldaten moeten dan toch niet op migranten schieten van Trump: “Nooit ‘schieten’ gezegd”

De Amerikaanse soldaten aan de Mexicaanse grens zullen niet schieten op stenengooiende migranten die proberen de grens over te steken. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump benadrukt, nadat hij eerder had laten weten dat het leger een steen als een geweer mocht beschouwen. 

178 reacties

 • Cor Dierckx

  2 jaar geleden
  Er zijn arme en rijke mensen en alles mag tegenwoordig wanneer kunnen dan armen die heel hun leven hard gewerkt hebben dan alles ongestraft gaan halen bij de rijken die het ook meestal met alle bedrog of zelfverrijking (denk maar aan regeringen parlementen senaat enz.) hebben vergaard? Al goed dat wij een VAKBOND hebben of we hadden van hetzelfde laken een broek.
 • Cor Dierckx

  2 jaar geleden
  Er zijn arme en rijke mensen en alles mag tegenwoordig wanneer kunnen dan armen die heel hun leven hard gewerkt hebben dan alles ongestraft gaan halen bij de rijken die het ook meestal met alle bedrog of zelfverrijking (denk maar aan regeringen parlementen senaat enz.) hebben vergaard?
 • Werner Cammerman

  2 jaar geleden
  Hoe komt het dat die mensen hun land verlaten? Juist, geen werk en vooruitzichten. Hoe komt dat? In heel zuid Amerika is bijna alle landbouw en veeteelt is in Chinese handen. Ook de arbeiders zijn chinezen. IDEM voor Polen.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Beetje verkeerd voorgesteld, Tony Jansen. Beeld je eens in dat je de groentetuin van je buren leeg rooft. Met hun auto op de loop gaat. En de pensioencheque van hun oma uit de brievenbus steelt. En je dan verwonderd bent dat ze aan je deur aankloppen en vragen of ze mogen mee eten. Dat is zo een beetje de verhouding tussen de VS en Zuid-Amerika.
 • Werner Cammerman

  2 jaar geleden
  Replikeren is hetzelfde als reageren maar dat wil noch niet zeggen "schieten"
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken