Martin Adler met Bruno, Mafalda en Giuliana Naldi in 1944
Volledig scherm
Martin Adler met Bruno, Mafalda en Giuliana Naldi in 1944 © Matteo Incerti/Facebook

Amerikaanse soldaat (96) vindt na 76 jaar drie Italiaanse kinderen terug die hij in WOII bijna per ongeluk had doodgeschoten

76 jaar geleden trok de Amerikaanse soldaat Martin Adler een Italiaans bergdorp binnen om het te bevrijden van de Nazi’s. Toen hij met zijn compagnon een verlaten pand binnenging, hoorden ze plots geritsel en ze maakten zich klaar om te schieten. Maar het bleken drie kinderen te zijn die zich hadden verstopt in een mand. Er werd gelukkig geen schot gelost. Maar die bambini hebben Adler nooit meer losgelaten. De oorlogsveteraan - nu 96 jaar oud - wilde ze terugvinden. De Amerikaan hoopte op een kerstmirakel. Dat mirakel heeft zich nu voltrokken.

12 reacties

 • Christine Laevers

  4 maanden geleden
  We hebben het relaas van zo'n gebeurtenissen nodig in deze tijden. Het geeft hoop en moed.
 • kenny hoekman

  4 maanden geleden
  Dit geeft een warm gevoel van menselijkheid in deze periode van kerst als een engel die 76 jaar geleden neerdaalde op aarde en waakt over 3 bijzondere mensen die niet toevallig samen met hun beschermer nog op aarde zijn. Vertrouw erop dat zij elkaar zullen wederzien.
 • Don Tessers

  4 maanden geleden
  Dit is het mooste bericht om te lezen, naast alle ellende in deze wereld , zo vlak voor de Kerst.
 • PHILIPPE QUINART

  4 maanden geleden
  Geweldig in deze donkere tijden.
 • Chris Verberne

  4 maanden geleden
  In een donkere wereld van Corona is dit een mooi lichtpunt. Dit hele verhaal bewijst nogmaals hoe efficiënt de geallieerden te werk gingen. Gelukkig krijgen we nu een nieuwe Amerikaanse president die hopelijk de wereld opnieuw zal herenigen. Laten we al diegenen die voor onze vrijheid vochten, niet vergeten en hen elk jaar opnieuw gedenken voor de moed, ontberingen en opofferingen die zij voor onze vrijheid brachten.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel