Democraat Chuck Schumer.
Volledig scherm
Democraat Chuck Schumer. © AFP

Amerikaanse Senaat keurt verhoging schuldenplafond goed

De leiders van Amerikaanse Senaat hebben een akkoord bereikt waardoor de overheid voorlopig niet zonder geld zal komen te zitten. Dat heeft de Democratische meerderheidsleider Chuck Schumer vanmiddag aangekondigd. De Senaat stemde met 50-48 voor het voorstel stemde. Nu gaat het plan naar het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

  1. “Speurders ontdekken recent gebruikte kampeerplaats in natuurgebied waar ze naar Brian Laundrie zoeken”

    “Speurders ontdekken recent gebruikte kampeer­plaats in natuurge­bied waar ze naar Brian Laundrie zoeken”

    De politie zoekt nu al enkele weken zonder succes naar Brian Laundrie (23), de verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22). De zoektocht concentreert zich op een enorm natuurgebied van 100 vierkante kilometer in Florida. Daar hebben de speurders nu - volgens een CNN-bron dicht bij de familie - een kampeerplaats gevonden die nog niet zo lang geleden gebruikt zou zijn. Intussen blijkt dat Laundrie tijdens zijn roadtrip met Petito enkele dagen over en weer naar huis vloog.
  2. Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universiteit - Is het wel de echte?

    Poetin op hoge hakken tijdens bezoek aan universi­teit - Is het wel de echte?

    De Russische president Vladimir Poetin bracht woensdag een bezoek aan de Lomonosov-universiteit in Moskou. Op foto’s is duidelijk te zien dat hij hakken draagt en dat ging op sociale media niet onopgemerkt voorbij. Sommige twitteraars spotten ermee dat de man zo onzeker is over zijn lengte dat hij kiest voor hakken. Anderen vragen zich af of het hier geen kleinere dubbelganger van de Russische president betreft.