President Joe Biden.
Volledig scherm
President Joe Biden. © REUTERS

Amerikaanse Senaat keurt relanceplan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: “Gigantische stap voorwaarts”

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (1.595 miljard euro) dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen. Eén Republikeinse Senator was afwezig door een sterfgeval in de familie. Het werd een marathonzitting van 24 uur. De president heeft het over een “nieuwe gigantische stap voorwaarts richting de belofte dat er hulp op komst is”.

26 reacties

 • Erwin Van Roy

  1 maand geleden
  Karel Tichmann het bedrag dat u opnoemt daar kom ik nog ver niet aan met mijn inkomen en dat van mijn vrouw te samen. Maar we leven niet in armoede ik heb geen schulden maar ik kan ook maar 1 keer per 2 jaar op reis gaan. Gezondheid is de belangrijkste factor voor mij.
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Jean West: 3.489 euro bruto, zoveel verdient een voltijdse werknemer in België gemiddeld per maand of ongeveer 41.868 p/jaar. In Amerika kan je dan sociale bijstand aanvragen.
 • jan janssens

  1 maand geleden
  Alle plannen van Trump werden door de democraten afgebroken en blok gezet en nu kan alles ineens wel . Ik denk dat er al veel amerikanen zijn die spijt hebben dat ze op biden hebben gestemd
 • Jean West

  1 maand geleden
  Daan roos ik zou al tevreden zijn in België met de helft want dan verdien ik 35.000 euro. Hoeveel zijn er die dit in België niet verdiene?
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Verders: Hoeveel is $1.9 Biljoen eigenlijk. Joe geeft de Amerikaanse bevolking een klein $1400 fooitje. Als deze $1.9 Biljoen echt verdeeld zou worden onder de Amerikaanse bevolking, dan zou elke Amerikaan $54.428.571 miljoen ontvangen.
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!