Leden van een speciale politie-eenheid aan de ambassade van Iran in Albanië, nadat Albanië alle diplomatieke banden met Iran verbreekt omwille van een cyberaanval. De ambassademedewerkers kregen de opdracht om het land te verlaten.
Volledig scherm
Leden van een speciale politie-eenheid aan de ambassade van Iran in Albanië, nadat Albanië alle diplomatieke banden met Iran verbreekt omwille van een cyberaanval. De ambassademedewerkers kregen de opdracht om het land te verlaten. © REUTERS

Amerikaanse sancties voor Iran wegens cyberaanvallen

De Verenigde Staten hebben vrijdag sancties opgelegd aan het Iraanse ministerie van Inlichtingen en zijn minister. Volgens de Amerikanen zijn de Iraniërs betrokken geweest bij een cyberaanval die Albanië in juli trof en bij soortgelijke activiteiten tegen de VS en hun bondgenoten.

  1. Satellietbeelden tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompannes na Russische raketaanvallen

    Satelliet­beel­den tonen Oekraïne in het donker door ernstige stroompan­nes na Russische raketaan­val­len

    Satellietbeelden van het ruimteagentschap NASA tonen de zware impact van de Russische raketaanvallen op Oekraïne en de stroomtekorten die daarmee gepaard gaan. Terwijl alle andere Europese landen op de foto duidelijk verlicht zijn, bevindt Oekraïne zich letterlijk en figuurlijk in de duisternis. In het land zitten miljoenen gezinnen momenteel zonder elektriciteit doordat de energievoorzieningen er de voornaamste doelwitten van het Russische leger zijn.