Rohingya in een vluchtelingenkamp in Bangladesh.
Volledig scherm
Rohingya in een vluchtelingenkamp in Bangladesh. © AFP

Amerikaanse rechter dwingt Facebook anti-Rohingyaberichten vrij te geven

Het Amerikaanse gerecht heeft sociaalnetwerkbedrijf Facebook verplicht om archieven vrij te geven in verband met de vervolging van de moslimminderheid Rohingya in Myanmar, met het oog op internationale vervolgingen.

 1. Vluchteling aan buitengrens van Europese Unie neergeschoten

  Vluchte­ling aan buiten­grens van Europese Unie neergescho­ten

  Volgens een onderzoek van de Duitse openbare omroep ARD en andere media zouden Bulgaarse grenswachten een vluchteling hebben neergeschoten aan de buitengrens van de Europese Unie (EU) in Bulgarije. Volgens die media gaat het om een jonge Syriër van wie de naam bekend is en die na het incident naar een Turks ziekenhuis is gebracht. In een eerste reactie op dinsdag ontkende Bulgarije dat zijn grenspolitie op migranten had geschoten. Volgens een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Sofia, uitgezonden door de staatstelevisie en de staatsradio, probeerden 65 mensen "illegaal de grens over te steken".
 2. Duitsland diep geschokt nadat meisje (14) is doodgestoken door asielzoeker
  23

  Duitsland diep geschokt nadat meisje (14) is doodgesto­ken door asielzoe­ker

  Duitsland blijft diep geschokt achter nadat maandag in de buurt van de stad Ulm een meisje (14) op weg naar school is doodgestoken door een Eritrese asielzoeker. Ze was samen met een ander meisje (13) op weg naar de bushalte toen ze plots door een 27-jarige met een mes werden aangevallen. Het tweede slachtoffer overleefde, maar ligt zwaargewond in het ziekenhuis. Buurtbewoners hebben kaarsjes en bloemen neergelegd op de plaats van het drama.