Een olieveld in de Golf van Mexico.
Volledig scherm
Een olieveld in de Golf van Mexico. © AP

Amerikaanse rechter annuleert veiling olie- en gasvelden in Golf van Mexico

Een Amerikaanse rechter heeft een veiling van meer dan 320.000 vierkante kilometer olie- en gasvelden in de Golf van Mexico geannuleerd. Volgens de federale rechter werd in de plannen van de regering van president Joe Biden onvoldoende rekening gehouden met de gevolgen voor het klimaat.

7 reacties

 • Miguel Leboucq

  1 jaar geleden
  De wereldbevolking doen krimpen is de enige oplossing op lang termijn. Minder mensen= minder uitstoot, minder voedsel en energie nodig EN minder slachtoffers van natuurrampen. Geen enkele politicus durft dit aan te kaarten omdat het geen geld opbrengt.
 • medhi sauvage

  1 jaar geleden
  Dit geeft een goed beeld hoe machtig de olie- en gasindustrie is. Alle zeilen moeten worden bijgezet om die vervuilende industiën zo snel mogelijk een andere richting uit te duwen. Zo snel mogelijk moet het omslagpunt worden bereikt dat er meer geld richting groene economie gaat dan naar die voor mens en milieu vervuilende economie. Versnel dit gerust door ze meer te belasten en subsidieer met dit geld milieuvriendelijke energieopwekking.
 • Jacques Creeten

  1 jaar geleden
  Serge, altijd een grappig argument. Want jij denkt dat de bouw van olietankers, boorplatformen, pijpleidingen en vrachtwagens geen uitstoot geven? Tenminste stopt het nadien bij hernieuwbare energie. En uiteindelijk zorgt hernieuwbare energie voor zijn eigen opbouw.
 • Serge Aernoudt

  1 jaar geleden
  Jef, de nagel op de kop! Hoeveel wordt er uitgestoten voor de aanmaak windturbines,zonnepanelen en alle toebehoorden?
 • Vladimir De Leeuw

  1 jaar geleden
  Wij hebben onze welvaart te danken aan goedkope brandstof. Er bestaat geen enkel wereldwijd wetenschappelijk artikel dat onomstotelijk kwantificeert hoeveel de aarde is opgewarmd door het uitstoten van CO2. Er bestaan wel cijfers hoeveel de landbouw meer opbrengt dankzij de vermeerderde koolstofdioxide, dat een noodzakelijke voeding is voor planten.