De 73-jarige Karen Garner. Het is niet bekend wanneer deze foto werd genomen.
Volledig scherm
De 73-jarige Karen Garner. Het is niet bekend wanneer deze foto werd genomen. © AP

Amerikaanse politie breekt arm van vrouw met dementie tijdens hardhandige arrestatie en lacht er nadien mee

Een 73-jarige vrouw met dementie is vorig jaar hardhandig gearresteerd door enkele politieagenten in de Amerikaanse staat Colorado. Even later bekijken de agenten de zelfgemaakte beelden al lachend opnieuw en noemen ze het voorval “geweldig”. De familie van de vrouw beweert nu dat de dementie hierdoor verergerd is en spant een rechtszaak aan.

 1. LIVE. Rousseau: “Hopelijk neemt N-VA morgen wel haar verantwoordelijkheid op Overlegcomité” - Vier bevestigde besmettingen met omikronvariant in ons land
  116

  LIVE. Rousseau: “Hopelijk neemt N-VA morgen wel haar verantwoor­de­lijk­heid op Overlegco­mité” - Vier bevestigde besmettin­gen met omikronva­ri­ant in ons land

  Morgen komt het Overlegcomité om 9 uur samen, zo wordt bevestigd aan VTM NIEUWS en onze redactie. Het overleg komt er na een oproep van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA), die vooral zijn pijlen richt op maatregelen rond binnenactiviteiten. Intussen maakt de wereld zich zorgen om de nieuwe omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land al werd aangetroffen. De variant zou mogelijk besmettelijker zijn dan de deltavariant. De laatste ontwikkelingen lees je hier in ons liveblog.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.