Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Amerikaanse peuter schiet zichzelf dood met pistool dat hij vindt in slaapkamer ouders

BuitenlandEen tweejarige jongen uit Jonesboro, een stadje in de Amerikaanse staat Georgia, is donderdag om het leven gekomen door een kogel van een pistool dat hij gevonden had in de slaapkamer van zijn ouders. Dat heeft de politie gisteren meegedeeld aan lokale media.

8 reacties

 • nicole desseyn

  12 maanden geleden
  Hoe kon dat kind bij dat wapen ? Lag zeker niet in afgesloten kast of bak ouders aansprakelijk stellen aan roekeloos gedrag met de dood tot gevolg met een heel lange gevangenisstraf dan hebben ze tijd om na te denken over hun fout
 • emiel van mol

  3 jaar geleden
  Een peuter die met een geweer zichzelf dood schiet is klinkklare onzin. Het woord geweer zal weer eens een foutieve vertaling uit het Engels zijn. Maar zelfs met een pistool is het aartsmoeilijk voor een peuter om zichzelf daarmee te kwetsen. Ten eerste is zo'n pistool te zwaar voor een peuter en ten tweede vraagt het over halen van de trekker ook veel kracht. En het pistool dat op de foto wordt vertoond zal zeker niets de feiten te maken hebben.
 • Walter Lippens

  3 jaar geleden
  Heeft niets met de wapenwet te maken maar wel met het gebrek aan verantwoordelijkheid vanwege de ouders.
 • Karel Valgaern

  3 jaar geleden
  Spijtig voor het kindje. Maar met de ouders heb ik totaal géén medelijden....
 • Wendy Hostyn

  3 jaar geleden
  ze zullen het daar nooit leren
 1. VIDEO. Mama draait zich even om en daar bengelt haar peuterdochtertje al aan de garagepoort

  VIDEO. Mama draait zich even om en daar bengelt haar peuterdoch­ter­tje al aan de garage­poort

  Erica Dilley uit Frisco in Texas is inmiddels van de schrik bekomen, maar twee weken geleden was ze danig in paniek. Ze had zich nog maar enkele seconden omgedraaid of daar hing haar peuterdochtertje Alexandra al te bengelen aan de automatische garagepoort. Dilley postte een filmpje op YouTube en op Facebook, en haalde er zelfs de Instagram van Ellen DeGeneres mee, waar het meer dan 2 miljoen likes kreeg.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Moordenaar Britse peuter James Bulger choqueert: “Moord schonk mij een beter leven”

  Moordenaar Britse peuter James Bulger choqueert: “Moord schonk mij een beter leven”

  Twee Britse tienjarigen ontvoerden in 1993 de tweejarige peuter James Bulger in een winkelcentrum bij Liverpool. Ze martelden het jongetje tot hij stierf. De bekendste moordenaar is Jon Venables, die nadien nog vaak met het gerecht in contact kwam. De andere tienercrimineel was Robert Thompson, nu 36. Hij vindt dat de moord van hem een “beter mens” heeft gemaakt en hem “een beter leven” schonk. Dat onthult een nieuwe documentaire. De woorden veroorzaken meer dan 25 jaar na het drama opnieuw een schokgolf.
 2. Nieuw geld voor zoektocht naar Maddie McCann: 170.000 euro om nog zeker tot volgend jaar door te gaan. Teller staat intussen op 13,5 miljoen
  Buitenland

  Nieuw geld voor zoektocht naar Maddie McCann: 170.000 euro om nog zeker tot volgend jaar door te gaan. Teller staat intussen op 13,5 miljoen

  De zoektocht naar de verdwenen peuter Maddie McCann is na meer dan 11 jaar nog niet voorbij. Speurders hebben van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken 150.000 pond (iets meer dan 170.000 euro) gekregen om nog zeker tot 31 maart volgend jaar door te gaan. In totaal kostte het onderzoek al 13,5 miljoen euro. En daar komt ook kritiek op.