Foto na de sabotage op 26 september 2022. Volgens Seymour Hersh heeft de Amerikaanse president Joe Biden zelf beslist om de gaspijpleidingen te saboteren, om de inkomsten te treffen die Rusland haalt uit de verkoop van gas aan Europa.
Volledig scherm
Foto na de sabotage op 26 september 2022. Volgens Seymour Hersh heeft de Amerikaanse president Joe Biden zelf beslist om de gaspijpleidingen te saboteren, om de inkomsten te treffen die Rusland haalt uit de verkoop van gas aan Europa. © AFP

Amerikaanse onderzoeksjournalist beweert dat Witte Huis achter sabotage Nord Stream zat: Rusland eist nu verder onderzoek

Waren de Verenigde Staten verantwoordelijk voor de sabotage van de Nord Stream-pijplijn in september? Volgens een artikel van de bekende maar niet onomstreden Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh (85) wel. Het Witte Huis ontkent de aantijging van Hersh en noemt het “volledig verzonnen”. Rusland wil daarentegen meer aandacht voor deze “ontdekking” en hoopt de VS te kunnen straffen.

50 reacties

 • Pepe Basura

  3 weken geleden
  In het strafrecht zoekt men altijd naar een motief. Wie zou een beter motief kunnen hebben dan de VS, Oekraïne of een andere westerse mogendheid. Rusland was toch al de gedoodverfde schuldige in hun ogen. Dus voor iedere daad, zogenaamd tegen Oekraïne of het Westen, zou Rusland gemakkelijk als dader kunnen worden aangewezen. En zou het westen en Zelensky altijd buiten schot kunnen worden gehouden. En dat gaat nu na onderzoek allemaal mis. SCHITTEREND dat de waarheid ook nu zegeviert, hoop ik.
 • Paul Geerts

  2 maanden geleden
  Het volledige artikel op zijn blog is fascinerend. De moeite waard om er 10 minuten tijd voor vrij te maken.
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Met dit onderzoek is nu bewezen dat de USA en Noorwegen Duitsland, een EU-land, een navo land aangevallen heeft. Als dit geen oorlogsmisdaad is, als dit geen aanval op een navo land was, wat is het dan wel?
 • Sam Bedfort

  2 maanden geleden
  Mensen die beweren dat Hersch een complotdenker is, of geen echte journalist is, hebben niet het flauwste idee wat deze man reeds onderzocht heeft en welke prijzen hij gewonnen heeft.
 • willy staes

  2 maanden geleden
  David ik heb vroeger aan diepzee duiken gedaan , hoe dieper je duikt hoe minder stroming , er is trouwens maar één land die er voordeel bij deed , de VS .
 1. Voedselhistoricus ontkracht mythes over Italiaanse keuken: “Gerechten zijn meer Amerikaans dan Italiaans”

  Voedselhis­to­ri­cus ontkracht mythes over Italiaanse keuken: “Gerechten zijn meer Amerikaans dan Italiaans”

  De Italiaanse keuken ligt de Italianen nauw aan het hart. Maar tot grote verbazing van velen, blijkt de oorsprong van heel wat Italiaanse klassiekers buiten de landsgrenzen van het Zuid-Europese land te liggen. Alberto Grandi, een Italiaanse voedselhistoricus en jurylid van het wereldkampioenschap tiramisu, heeft zijn carrière gewijd aan het ontkrachten van de mythes rond Italiaans eten – en daarmee shockeert hij heel wat landgenoten.
 2. ANALYSE. Daar zit Poetin nu met al zijn gas
  PREMIUM

  ANALYSE. Daar zit Poetin nu met al zijn gas

  De aardgasprijzen in Europa noteren op het laagste niveau sinds september 2021. Nochtans draaide Rusland sinds het begin van die oorlog beetje bij beetje de gaskraan dicht. Vladimir Poetin wilde Europa zonder gas zetten. Of de Europeanen op zijn minst zeer diep in de portemonnee laten tasten. Hij hoopte dat de steun voor de oorlogsinspanning van de aangevallen Oekraïners zo zou afbrokkelen. Waarom is die chantage mislukt? En hoe keert ze zich nu zelfs tegen hem?
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.