De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin. (27/01/2022)
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin. (27/01/2022) © AP

Amerikaanse minister van Defensie vraagt meer inspanning om burgerdoden te voorkomen

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin heeft er bij het Amerikaanse leger op aangedrongen meer inspanningen te doen om burgerslachtoffers bij luchtaanvallen te voorkomen. De oproep komt nadat de Amerikanen verscheidene dodelijke blunders begingen waardoor de reputatie van het leger een knauw kreeg.

 1. Chinese regering over arrestatiebevel Poetin: “Let op met dubbele standaarden”

  Chinese regering over arrestatie­be­vel Poetin: “Let op met dubbele standaar­den”

  De Chinese regering heeft voor het eerst gereageerd op het arrestatiebevel dat het Internationaal Strafhof (ICC) vorige week uitvaardigde tegen de Russische president Vladimir Poetin. “Het ICC moet een objectief en rechtvaardig standpunt innemen en dubbele standaarden voorkomen”, aldus een woordvoerder van het Chinese ministerie voor Buitenlandse Zaken. Hij riep het hof ook op om de “immuniteit van staatshoofden” te respecteren.
 2. Vanaf nu vecht de Wagner-baas voor zijn leven
  PREMIUM

  Vanaf nu vecht de Wag­ner-baas voor zijn leven

  Jevgeni Prigozjin, de baas van het beruchte Wagner-huurlingenleger, is na Poetin de machtigste man van Rusland. Omdat hij wordt uitbetaald in goud, koper, uranium, olie en diamanten, is hij intussen ook ongelooflijk rijk. Maar nu de Wagner-motor begint te sputteren, komt ook het leven van Prigozjin in gevaar. Doen zijn tegenstanders hem binnenkort een toontje lager zingen? “Het maakt Poetin niet uit hoe nuttig je gisteren was, het gaat erom hoe nuttig je morgen bent.”