De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. © AFP

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken: “Rusland stort tot 50 miljoen mensen in hongersnood”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de Russische oorlog in Oekraïne wereldwijd 40 tot 50 miljoen mensen in hongersnood zal storten. Blinken gaf Rusland daar vrijdag de schuld van op een persconferentie met zijn Duitse ambtgenoot Annalena Baerbock.

14 reacties

 • Eddy Bruyndoncx

  1 maand geleden
  Aan al degene die zeggen dat Amerika altijd oorlog wil , de laatste 30 jaar heb ik niet anders gezien dat Rusland landen binnen valt en overal waar oorlog is , is de Rus ook aanwezig, mijn menig de Rus wil altijd oorlog
 • david demedts

  1 maand geleden
  Degenen die denken dat EU en vs hier voor verantwoordelijk zijn. 1 Rusland is binnen gevallen en zonder tegenwind had Rusland compleet vrij spel. 2 landbouwgewassen vallen buiten de sancties. Dus wordt handel erin niet specifiek geviseerd. 3 Rusland blokkeert effectief export graan en verplaatst het naar veilige plekken voor henzelf. 4 op de Russische tv geven ze zelf toe dat ze hopen op hongersnood. 5 Rusland heeft al enorm vaak openbaar leugens verkocht die duidelijk aan te tonen waren.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Het Kremlin bombardeert o.a. ook infrastructuur van Oekraïne om graan te verschepen. Een manier van oorlogvoeren is een land uithongeren. Stalin deed dat al in 1932-33: tussen de 2 miljoen en 7 miljoen hongerdoden in Oekraïne. Seffens beschuldigt hij het westen van die hongersnood in Afrika, ook al zit daar ook plaatselijke oorlog en klimaatontregeling bij. En corruptie. In plaats van alternatieven voor graan te zoeken ?
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Zoals gezegd verschilt de spoorbreedte in OekraIne met de Europese. Als het enige probleem is dat het graan moet overgeladen worden, waarom doet men het dan niet? Maak een systeem dat het vlot verloopt. We leven in het jaar 2022! Als men op een probleem blijft staren blijft het een probleem. Doe iets!
 • Andy Van de velde

  2 maanden geleden
  Amerika blijft olie op het vuur gooien. Ze hebben oorlog nodig omdat het een miljardenbusiness is, en hun eigen problemen proberen te verdoezelen!