De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. © REUTERS

Amerikaanse minister Blinken: “Taliban laten mensen met juiste documenten vertrekken”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zegt dat de Taliban hebben beloofd om Afghanen met de juiste papieren toe te staan het land te verlaten. De moslimextremisten zouden die belofte al meerdere keren hebben gedaan.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. ANALYSE. Het lijkt alsof de Fransen ons weer de schuld willen geven van het bloedbad in Parijs
  PREMIUM

  ANALYSE. Het lijkt alsof de Fransen ons weer de schuld willen geven van het bloedbad in Parijs

  Er zijn de afgelopen jaren heel wat namen genoemd van mogelijke breinen achter de terreur van 13 november 2015 in Parijs. Maar daar staan er weinig van op de beklaagdenlijst voor het proces dat op 8 september begint. Soms is dat eenvoudigweg omdat hun dood bewezen werd en doden niet vervolgd kunnen worden. Soms is het bij gebrek aan bewijs. Maar het lijkt er ook wel op dat het Franse gerecht zichzelf uit de wind zet door alleen een Belg en geen Fransen als brein te vervolgen.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.