Volledig scherm
© AFP

Amerikaanse medicijnwaakhond wil deze week nog tweede coronavaccin goedkeuren

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zou deze week nog groen licht geven voor een tweede coronavaccin in de Verenigde Staten. Dat melden Amerikaanse media. Het zou gaan om het vaccin van Moderna.

2 reacties

 • Juliana De Pauw

  1 maand geleden
  Wij zijn 70 plussers kunnen jullie ons verzekeren dat de vaccins goed zijn wij hebben zoals veel mensen van onze ouderdomtoch bang dat de vaccins niet voldoen graag een antwoord aub
 • oswald billiet

  1 maand geleden
  Deze keer is het van America First.  Phizer en Moderna , twee keer goedgekeurd. Die Amerikanen slapen er niet op. En ze weten dat het nu nodig is.
 1. EMA beslist op 21 december over toelating eerste coronavaccin: “Waarschijnlijk kunnen eerste Europeanen voor eind 2020 al gevaccineerd worden”

  EMA beslist op 21 december over toelating eerste coronavac­cin: “Waar­schijn­lijk kunnen eerste Europeanen voor eind 2020 al gevacci­neerd worden”

  Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) wil op 21 december een besluit nemen over de toelating van het eerste coronavaccin in de Europese Unie. Het bureau had tot nu toe 29 december aangehouden als uiterlijke datum voor het zwaarwegende advies over het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat wordt dus al voor de kerst. Als het EMA maandag het eerste vaccin goedkeurt, laat de Europese Commissie dat ook nog voor Kerstmis toe.
 2. Wat doen we met de 20% die zich niet aan regels zal houden tijdens feestdagen? “Het mag geen heksenjacht worden”
  PREMIUM

  Wat doen we met de 20% die zich niet aan regels zal houden tijdens feestdagen? “Het mag geen heksen­jacht worden”

  Volgens onze bevraging zal 20% van de Vlamingen zich tijdens de komende feestdagen niet strikt aan de maatregelen houden. Zij zullen bijvoorbeeld met meer dan één persoon van buiten hun gezin Kerstmis of Nieuwjaar vieren. Hoe kunnen we hen overhalen zich toch maar in te houden? Moeten we dat überhaupt proberen? Wordt pek en veren hun deel, of kunnen we beter aandacht schenken aan de 80% die wel de moeite doet om de regels na te leven? Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) en socioloog Ignace Glorieux (VUB) delen hun inzichten. “Ik ken niemand die zich strikt aan de regels houdt, en ik vertoef nochtans niet in losbandige milieus.”
 1. Dit is de grens: wat met scholieren die elke dag uit Nederland komen?
  Play
  HLN DOC

  Dit is de grens: wat met scholieren die elke dag uit Nederland komen?

 2. Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee
  Play

  Pences nemen afscheid tijdens laatste officiële trip, en daar heeft vooral de second lady het even moeilijk mee