Archiefbeeld van duizenden wapens die werden gevonden op een schip dat onderweg was van Iran naar Jemen begin januari 2023.
Volledig scherm
Archiefbeeld van duizenden wapens die werden gevonden op een schip dat onderweg was van Iran naar Jemen begin januari 2023. © AFP

Amerikaanse mariniers onderscheppen schip met 3.000 Iraanse wapens aan boord in Golf van Oman

Amerikaanse soldaten hebben twee weken geleden een schip onderschept in de Golf van Oman met aan boord een lading wapens met bestemming Jemen. Meer dan 3.000 aanvalsgeweren, bijna 600.000 kogels en 23 geleide antitankraketten werden in beslag genomen, zo meldt de regionale militaire commando-eenheid CENTCOM, die eraan toevoegt dat het om Iraanse wapens ging.

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.