Edward Gallagher (midden) met zijn vrouw Andrea (links) en zijn advocaat nadat hij werd vrijgesproken voor moord.
Volledig scherm
Edward Gallagher (midden) met zijn vrouw Andrea (links) en zijn advocaat nadat hij werd vrijgesproken voor moord. © AFP

Amerikaanse marinebaas moet opstappen na ruzie over Navy SEAL

De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper heeft de chef van de marine Richard Spencer ontslagen na een meningsverschil over de uitsluiting van een elitesoldaat die steun kreeg van president Donald Trump. Dat maakte het Pentagon vandaag bekend.

3 reacties

 • Lucynda van der Does

  2 jaar geleden
  Schande en niet SEAL-waardig. Oneervol ontslag is heel normaal voor dit soort oorlogsmisdaden. Willen we de SEALS dan net zo laten worden als IS?? Geen regels, geen eer, geen leiding, maar overal onthoofdingen en andere gruwelijkheden?? Ontslag. Punt.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  Benieuwd hoe de andere Seals hierop gaan reageren.
 • Richard du Maine

  2 jaar geleden
  De foto was er wat over, en dat hij daarvoor een celstaf en demotie krijgt, ok. Het afnemen van de SEAL badge vind ik ook maar raar, en eigenlijk moet men de mening van zijn teamgenoten vragen. Als die akkoord gaan, dan mag die speld afgenomen worden... dat team vertrouwt elkaar, en zij moeten daar over kunnen beslissen... Maar enkel over die speld...
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Hoofd Navy SEALs: "Tijd om voetballertjes uit grot te redden is "beperkt"

  Hoofd Navy SEALs: "Tijd om voetballer­tjes uit grot te redden is "beperkt"

  De Thaise Navy SEALs die de voetbalploeg uit het grottencomplex in Mae Sai proberen te redden, komen stilaan in tijdnood. Dat heeft hun commandant Arpakorn Yookongkaew vanochtend gezegd. Aanvankelijk werd nog gedacht aan een scenario dat de jongeren en hun coach maandenlang in de grot zouden kunnen wachten tot het water weer zou zakken, maar dan moet er meer zuurstof voorzien worden. Vannacht kwam een duiker zelf om het leven door zuurstofgebrek.