De B-52H bommenwerpers van de Amerikaanse luchtmacht.
Volledig scherm
De B-52H bommenwerpers van de Amerikaanse luchtmacht. © AFP

Amerikaanse luchtmacht wil oudste bommenwerper B-52 tot 2050 in dienst houden

De Amerikaanse luchtmacht wil tot in 2050 blijven vliegen met B-52's, zware bommenwerpers die in 1954 voor het eerst ingezet werden. De Britse fabrikant van vliegtuigmotoren Rolls-Royce kreeg de opdracht toegewezen om meer dan 600 nieuwe motoren te leveren om de toestellen te updaten, zo maakte het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, bekend.

2 reacties

 • Jozef Van Mellaert

  1 jaar geleden
  Als de B-52 tot 2050 in dienst blijft is de levensduur bijna 100 jaar geweest. Geen enkel voertuig op aarde is dan zo lang effectief in dienst gebleven.
 • wesley christiaens

  1 jaar geleden
  Ze zouden er daarna lijnvliegtuigen van kunnen maken, tenminste een Boeing die wel werkt! 😂
 1. Weduwe van Russische topkolonel schrijft boze brief aan Poetin: “Mijn man executeerde zichzelf door druk van mislukte mobilisatie”

  Weduwe van Russische topkolonel schrijft boze brief aan Poetin: “Mijn man executeer­de zichzelf door druk van mislukte mobilisa­tie”

  De weduwe van Vadim Boyko (44), de Russische topkolonel die eerder deze maand dood werd teruggevonden in zijn kantoor, heeft een open brief geschreven aan de Russische president Vladimir Poetin. Volgens de weduwe was haar echtgenoot onterecht de “zondebok” voor de vele problemen rond de chaotische mobilisatie van Poetin. “Hij werd verantwoordelijk gesteld voor de mislukte rekruteringen en zou daarvoor meer dan 100 miljoen roebel aan schulden moeten betalen. Dat was voor hem de druppel”, schrijft ze onder meer.