Emma Coronel Aispuro.
Volledig scherm
Emma Coronel Aispuro. © Photo News

Amerikaanse justitie eist vier jaar cel voor vrouw van drugsbaron El Chapo

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft donderdag een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen Emma Coronel Aispuro, de echtgenote van de Mexicaanse drugsbaron El Chapo. Ze pleitte schuldig aan deelname aan drugssmokkel van het machtige Sinaloakartel.

1 reactie

 • frans Venloo

  2 maanden geleden
  Vier jaar cel in de VS voor drugsmokkel op grote schaal daar zit wel een addertje onder het gras of niet
 1. “Erger dan de dood”: zo ziet leven El Chapo eruit in ultrabeveiligde gevangenis waar hij vast zit
  Buitenland

  “Erger dan de dood”: zo ziet leven El Chapo eruit in ultrabevei­lig­de gevangenis waar hij vast zit

  De beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán (62) heeft er zijn eerste volledige week opzitten in de ultrabeveiligde gevangenis in Colorado waar hij de rest van zijn dagen zal moeten slijten. Een verblijf in het ‘Alcatraz van de Rockies’ wordt omschreven als een lot “erger dan de dood” en verscheidene gevangenen werden al gek binnen de muren van ADX Florence. Volgens voormalig cipier Even Robert Hood is het niet te voorspellen hoe Guzmán zal reageren op de extreme isolatie, maar hij is er zeker van dat de drugsbaron zal proberen te ontsnappen.
 1. Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrouwensstemming

  Wankelt de troon van Boris Johnson? Britse premier riskeert vertrou­wens­stem­ming

  Steeds meer leden van Boris Johnsons eigen partij keren zich tegen de Britse premier. Britse media melden dat minstens twintig conservatieve parlementariërs vandaag een motie van wantrouwen zullen indienen tegen hun leider, wat kan leiden tot een vertrouwensstemming en ultiem zelfs het ontslag van Johnson. Voorwaarde is wel dat er minstens 54 conservatieven een motie indienen. Analyses in de Britse media tonen dat die drempel wel eens gehaald zou kunnen worden.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.