De Amerikaanse journalist Danny Fenster (links) en de voormalige diplomaat Bill Richardson (rechts).
Volledig scherm
De Amerikaanse journalist Danny Fenster (links) en de voormalige diplomaat Bill Richardson (rechts). © AFP

Amerikaanse journalist die in Myanmar tot 11 jaar cel werd veroordeeld weer vrijgelaten

UpdateDe Amerikaanse journalist Danny Fenster, die een paar dagen geleden werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar in Myanmar, is weer vrijgelaten. Dat meldt de voormalige Amerikaanse diplomaat Bill Richardson. “Danny en het team-Richardson zullen de komende anderhalve dag hun lange terugreis via Qatar aanvatten. Ze verheugen zich om Danny te verenigen met zijn ouders Buddy en Rose en zijn broer Bryan in de Verenigde Staten”, klinkt het in een mededeling. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overgebracht wordt”

  Vermassen: “We hebben gevraagd dat lichaam van Dean snel naar ons land overge­bracht wordt”

  Jef Vermassen, die de moeder van de vermoorde Dean (4) bijstaat, reageert opgelucht op de beslissing dat het Belgische gerecht de vervolging van verdachte Dave De Kock overneemt. “Ik ben zeer tevreden dat hij in België berecht wordt, ook voor mijn cliënte. We hebben gevraagd dat het lichaam van haar zoon snel overgebracht wordt naar België”, klinkt het. De Kock verschijnt donderdagmiddag voor de officier van justitie in Amsterdam.