Avril Haines, directeur van de nationale inlichtingendiensten van de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Avril Haines, directeur van de nationale inlichtingendiensten van de Verenigde Staten. © AFP

Amerikaanse inlichtingendiensten denken dat Poetin niet stopt bij overwinning in Donbas

De Amerikanen verwachten niet dat de Russische president Vladimir Poetin tevreden zal zijn als hij de Oost-Oekraïense Donbas-regio veroverd heeft. Hij zou de oorlog in Oekraïne willen voortzetten om ook doelen buiten de Donbas te halen, zegt Avril Haines, de directeur van de Amerikaanse nationale inlichtingendiensten.

 1. Oekraïense geheime dienst onderschept gesprek tussen Russische soldaat en zijn vrouw: “Het is geen mortuarium, het is een stortplaats”
  Play

  Oekraïense geheime dienst onder­schept gesprek tussen Russische soldaat en zijn vrouw: “Het is geen mortuarium, het is een stort­plaats”

  De Oekraïense geheime dienst heeft opnieuw een telefoongesprek vrijgegeven dat het naar eigen zeggen onderschepte tussen een Russische soldaat en zijn vrouw. Daaruit zou blijken dat de Russen hun gesneuvelde soldaten op een lijst met vermisten zetten om hun verliezen te verdoezelen. En dat de lichamen vervolgens opgeslagen zouden worden op “geïmproviseerde stortplaatsen”, waar ze tot “twee meter hoog” opgestapeld worden. Het is niet mogelijk om onafhankelijk te checken of het klopt wat de Veiligheidsdienst (SBU) beweert.
 2. Luchtvaartmaatschappijen niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol
  3

  Luchtvaart­maat­schap­pij­en niet te spreken over voornemen tot minder vluchten op Schiphol

  Luchtvaartmaatschappijen zijn niet te spreken over het voornemen van het Nederlandse kabinet om het aantal vliegtuigbewegingen op Schiphol structureel te verlagen naar 440.000 per jaar. "Het lijkt er sterk op dat het kabinet bewust bezig is de luchtvaart de nek om te draaien en daarmee Nederland het lelijke eendje van Europa te maken", zegt voorzitter Marnix Fruitema van BARIN, de belangenvereniging van in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen.
 1. President Biden aangeslagen na abortusbesluit Hooggerechtshof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”
  Play

  President Biden aangesla­gen na abortusbe­sluit Hoogge­rechts­hof: “Trieste dag voor VS”, Trump is lovend: “Had al veel eerder moeten gebeuren”

  De Amerikaanse president Joe Biden betreurt de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om het grondwettelijk recht op abortus te schrappen. Staten kunnen daardoor zelf beslissen of ze abortus op hun grondgebied toelaten. “Ik sta gewoonweg versteld”, aldus Biden. Ex-president Donald Trump is daarentegen lovend over het besluit. Volgens hem “had het al veel eerder moeten gebeuren”.