afp
Volledig scherm
© afp

Amerikaanse gouverneur verbiedt abortus bij hartslag

De gouverneur van Iowa, Kim Reynolds, heeft vrijdag een wet ondertekend die abortus verbiedt als bij de foetus een hartslag te horen is. Dat is vaak zes weken na de bevruchting al het geval, veelal voordat de vrouw zich überhaupt realiseert dat ze in verwachting is. Afbreken van de zwangerschap is op dat moment al strafbaar.

6 reacties

 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Abortus moet kunnen maar zo vroeg mogelijk. Niet na ettelijke weken. In de jaren zeventig aborteerden de Chinezen foetussen van 8 maanden! Jawel! Allemaal meisjes natuurlijk. Dat was regelrechte kindermoord. Een kind blijkt al levensvatbaar buiten de baarmoeder vanaf 24 weken ? Of is het nu al vroeger ? Het moet zo vroeg mogelijk gebeuren en te laat, dan helemaal niet.
 • Calinda Struyf

  3 jaar geleden
  @Patrick: met het recht van de meerderheid, democratie in uitvoering. Als de bevolking het er niet mee eens is dient men maar op de anderen te stemmen.
 • Hans Selderslaghs

  3 jaar geleden
  Groot gelijk, abortus is moord. Er zijn genoeg anticonceptie middelen beschikbaar.
 • Bernd Vaes

  3 jaar geleden
  Een kind groeit veilig op in de baarmoeder, beschermd tegen alle gevaren die maar mogelijk zijn. Maar het grootste gevaar ooit kan het kind vellen: De moeder die roept: “Baas in eigen buik”.
 • Marlies Schoefs

  3 jaar geleden
  Groot gelijk er zijn genoeg middeltjes om het te voorkomen
 1. 16.500 Japanse vrouwen werden zonder toestemming gesteriliseerd: "Ze hebben ons leven gestolen"
  Buitenland

  16.500 Japanse vrouwen werden zonder toestem­ming gesterili­seerd: "Ze hebben ons leven gestolen"

  Junko was 16 toen ze in een ziekenhuis in Japan een verplichte operatie onderging. Pas jaren later kwam ze te weten dat ze toen gesteriliseerd werd. En ze is niet alleen: tussen 1948 en 1996 werden maar liefst 16.500 Japanse mannen en vrouwen operatief onvruchtbaar gemaakt, zonder dat ze daarvoor toestemming hadden gegeven. Het is een donker verleden dat de overheid het liefst van al zou vergeten, maar de slachtoffers zwijgen niet langer: "Ze hebben ons leven afgenomen."
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!