Archiefbeeld: Chinese soldaten houden militaire oefeningen.
Volledig scherm
Archiefbeeld: Chinese soldaten houden militaire oefeningen. © AFP

Amerikaanse generaal waarschuwt voor oorlog met China: “Mijn gevoel zegt dat we in 2025 zullen vechten”

Voor de Amerikaanse viersterrengeneraal Michael Minihan wijzen alle tekenen op een oorlog met China. Hij voorspelt dat China Taiwan al in 2025 kan binnenvallen. Amerikaanse troepen bereiden zich inmiddels voor op een oorlog.

96 reacties

 • Leo De Preter

  1 maand geleden
  De wereld is gek geworden geen andere woorden voor.
 • Guido Parker

  2 maanden geleden
  Iedereen voorspelt maar, zo kan iedereen in het nieuws komen.
 • nicky vandee

  2 maanden geleden
  En zo zijn we weer vertrokken, de wereld draait door, niet meer te stoppen, blij al zo oud te zijn
 • Kurt Schoten

  2 maanden geleden
  Europa heeft nood aan een sterke regering en sterk leger die het belang van al haar burgers vooropstelt. Het mag niet zo zijn dat bij deelname van amerika in dergelijk conflict individuele landen van europa zich voor de kar laten spannen van amerika. Ook kan amerika de hulp van de natp niet inroepen want taiwan is geen nato land dat wordt aangevallen.
 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  Je kan het draaien keren zoveel als je wilt. Het zijn de de politieke leiders die oorlog voeren en niet de gewone bevolking. En veel van die ”leiders” zijn dictators. Maar die kruipen bij een oorlog in hun versterkte bunkers en zullen nooit aan het front gaan vechten.
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

  KIJK. Journalist verstoort briefing Witte Huis: “Dit is China niet, dit is Rusland niet”

  Correspondent Simon Ateba voor Today News Africa verstoort een persbriefing in het Witte Huis. Woorvoerder Karine Jean-Pierre verwelkomt de journalisten wanneer Ateba besluit om haar te onderbreken: “Dit is China niet, dit is Rusland niet. Het is zeven maanden geleden en je hebt me niet aan het woord gelaten. Dat is niet oké.” Jean-Pierre probeert de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen en ook andere journalisten in de zaal manen Ateba aan om te stoppen. Het is niet de eerste keer dat de Afrikaanse correspondent een woordvoerder onderbreekt. Hij riskeert nu zijn persaccreditatie te verliezen, waardoor hij niet langer welkom is in het Witte Huis. Wat het extra vervelend maakt, is dat de cast van de serie ‘Ted Lasso’ op de achtergrond staat te kijken naar de gênante situatie. Ze zouden er een nieuwe campagne over mentaal welzijn in de VS aankondigen. Bekijk de bizarre situatie in bovenstaande video.