De Amerikaanse generaal Christopher Cavoli (rechts op de foto) is maandag aan de slag gegaan als de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten. Hij volgt zijn landgenoot Tod Wolters (links op de foto) op. Jens Stoltenberg (midden) zag dat het goed was.
Volledig scherm
De Amerikaanse generaal Christopher Cavoli (rechts op de foto) is maandag aan de slag gegaan als de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten. Hij volgt zijn landgenoot Tod Wolters (links op de foto) op. Jens Stoltenberg (midden) zag dat het goed was. © ANP / EPA

Amerikaanse generaal Cavoli neemt commando NAVO-strijdkrachten over

De Amerikaanse generaal Christopher Cavoli is maandag aan de slag gegaan als de nieuwe opperbevelhebber van de NAVO-strijdkrachten. Hij volgt zijn landgenoot Tod Wolters op.

 1. REPORTAGE. Het leven áchter het front in Oekraïne, waar nu ook de 'veiligste plek van het land' gebombardeerd wordt
  PREMIUM

  REPORTAGE. Het leven áchter het front in Oekraïne, waar nu ook de 'veiligste plek van het land' gebombar­deerd wordt

  Niemand is écht nog veilig in Oekraïne. Dat tonen de raketaanvallen duizend kilometer van het gewoonlijke front aan de Russische grens aan. Zowel een winkelcentrum in Krementsjoek als een legerbasis in Lviv moest eraan geloven. Onze reporter Inge Bosschaerts trok naar Lviv voor een reportage over het leven áchter het front, waar het luchtalarm ook elke dag door de straten loeit en alledaagse problemen niet zomaar plaatsmaken voor oorlogsleed: “Met de opbrengst van mijn huis, kon ik slechts één chemosessie betalen.”
 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Muzikale pr-stunt voor “eenzame” turbine die Russisch gas naar Europa moet pompen

  Muzikale pr-stunt voor “eenzame” turbine die Russisch gas naar Europa moet pompen

  De Duitse multinational Siemens vraagt om ‘hulp’ voor de turbine die al wekenlang de inzet is van een diplomatieke ruzie tussen Moskou en Berlijn. De machine is nodig voor het pompen van Russisch gas naar Duitsland. Het Kremlin weigert echter de gerepareerde turbine te ontvangen. Daarom vraagt Siemens aan internetgebruikers om een playlist samen te stellen die de “eenzame” machine gezelschap kan houden. Een gewaagde pr-stunt.
 3. “Verschillende meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergeschoten”
  Update

  “Verschil­len­de meldingen van explosies rond Krimbrug: mogelijk Oekraïense drone neergescho­ten”

  De Russische autoriteiten hebben melding gemaakt van bombardementen nabij de Krimbrug in de stad Kertsj. Dat schrijft het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’ donderdagavond. “Op dit moment gaan de luchtverdedigingssystemen in Kertsj af. De stad en de brug zijn niet in gevaar”, liet de Russische adviseur Oleg Kryuchkov weten via Telegram. Ook de persdienst van de lokale regering sprak volgens ‘TASS’ over “gedonder” in de regio.