Derek Anderson.
Volledig scherm
Derek Anderson. © AFP/AP

Amerikaanse expert lost details over reddingsoperatie Thailand: "Nooit eerder vertoond, dit maak je maar één keer mee in je leven"

Eind goed, al goed: de twaalf voetballertjes en hun trainer die dagenlang vastzatten in een Thaise grot konden worden gered en ze stellen het wel. Maar de reddingsoperatie was écht levensgevaarlijk. Dat bleek helaas al toen een ervaren duiker overleed en de Amerikaanse reddingsspecialist Derek Anderson bevestigt dat: "Dit maak je maar één keer in je leven mee. Als je even de controle verliest in zo'n omgeving, zijn er tal van zware gevolgen".

24 reacties

 • Thérèse Van Hoof

  4 jaar geleden
  Grote bewondering voor alle reddingswerkers. In dat ingewikkeld grottencomplex hebben zij huzarenwerk geleverd. Alle lof en respect! Ook de kranige moed en hoop van de voetballertjes en coach om te blijven overleven is werkelijk een zegen geweest!
 • Maeng Saab

  4 jaar geleden
  Chris Scheveneels : leer eens een artikel begrijpend lezen. Het artikel gaat niet over welke nationaliteiten er allemaal meegeholpen hebben, maar over de obstakels en logistieke problemen die buitenstaanders zich moeilijk kunnen inbeelden. Ten 2de : hij deed het NIET voor "money money"
 • Jos Breesch

  4 jaar geleden
  @mike milan Vergeet je uit gemakzucht de Australische dokter/duiker, de Britse en ook de Belgische specialist duikers misschien? Extra hulde ook aan de overleden Thaise marinier die eigenlijk al op pensioen was en daar eigenlijk niet moest zijn.
 • Jean Paul Peelis

  4 jaar geleden
  Drie woorden. Bravo, dank u.
 • chris Scheveneels

  4 jaar geleden
  En wat met de andere redders uit Belgie Spanje enz...daar word niets over verteld Oh ja..... de Amerikanen gaan hier een film over maken ,zo zie je weer eens wat de Amerikanen doen Money money
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.