Viersterrengeneraal op rust David Petraeus.
Volledig scherm
Viersterrengeneraal op rust David Petraeus. © Photo News

Amerikaanse ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschakelen”

Als de Russische president Vladimir Poetin kernwapens zou inzetten in zijn oorlog met Oekraïne, dan zullen de Verenigde Staten en de NAVO hard terugslaan. Dat heeft de voormalige Amerikaanse generaal David Petraeus voorspeld bij ABC News. Hij voegde er wel aan toe dat hij een hypothese schetste en hierover niet met Jake Sullivan, de veiligheidsadviseur van president Joe Biden, had gesproken. Hij spreekt dus uit eigen naam.

 1. Biden reageert op toespraak Poetin: “VS en hun bondgenoten zullen zich niet laten intimideren”
  Update

  Biden reageert op toespraak Poetin: “VS en hun bondgeno­ten zullen zich niet laten intimide­ren”

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag in een toespraak in het Witte Huis gezegd dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten zich niet zullen laten intimideren door de Russische president Vladimir Poetin. Hij beloofde dat de NAVO "elke centimeter" van haar grondgebied zal verdedigen. Het Witte Huis ziet echter geen reden tot spoed bij het behandelen van het Oekraïense verzoek tot versneld toetreden tot de NAVO.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. Aanslagpleger Nieuw-Zeeland pleitte naar eigen zeggen schuldig onder druk van foltering

  Aanslagple­ger Nieuw-Zee­land pleitte naar eigen zeggen schuldig onder druk van foltering

  De man die in 2019 meer dan vijftig mensen doodde tijdens een aanslag in twee moskeeën in Nieuw-Zeeland, beweert dat hij onder druk van foltering schuldig pleitte. De Australiër Brenton Tarrant werd in 2020 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf zonder de mogelijkheid van vervroegde vrijlating, nadat hij eerder schuldig pleitte aan de moord op 51 mensen, poging tot moord op nog eens 40 personen en het plegen van een terroristische aanslag.