AP
Volledig scherm
© AP

Amerikaanse ex-buitenlandminister Madeleine Albright (84) overleden

Madeleine Albright, de eerste vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, is overleden. Ze werd 84 jaar. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Albright gaf mee richting aan het westerse buitenlands beleid in de nasleep van de Koude Oorlog.

 1. Presentator Russische staats-tv haalt fel uit naar Boris Johnson: “Hij is veel te bang om de oorlog te verklaren aan Rusland”

  Presenta­tor Russische staats-tv haalt fel uit naar Boris Johnson: “Hij is veel te bang om de oorlog te verklaren aan Rusland”

  Vladimir Solovyov, presentator van een talkshow op de Russische staatszender ‘Rusland-1', heeft de Britse premier Boris Johnson uitgedaagd om de oorlog te verklaren aan Rusland. “Hij is er niet macho genoeg voor en eigenlijk is hij gewoon bang”, zei Solovyov. Boris Johnson vergeleek de steun aan Oekraïne in de oorlog dan weer met de strijd tegen nazi-dictator Adolf Hitler.
 2. “Eerlijk gezegd wilde ik gaan ijshockeyen": zo sprak Poetin minachtend tegen Macron enkele dagen voor invasie
  12

  “Eerlijk gezegd wilde ik gaan ijshockey­en": zo sprak Poetin minachtend tegen Macron enkele dagen voor invasie

  Tot wat leidt een telefoongesprek met Poetin? Een cameraploeg heeft de Franse president gefilmd terwijl hij met hem sprak op 20 februari. Macron probeert de Russische president te paaien, maar is ook verbolgen. Poetin lijkt niet geïnteresseerd om een datum vast te leggen voor vredesgesprekken met de Amerikaanse president Biden, maar geeft aan dat hij ijshockey wil gaan spelen. Vier dagen later valt het Russische leger Oekraïne binnen.