Joe Biden tijdens zijn bezoek aan een vrachtwagencontructeur in Pennsylvania.
Volledig scherm
Joe Biden tijdens zijn bezoek aan een vrachtwagencontructeur in Pennsylvania. © AFP

Amerikaanse economie groeit fors, maar minder dan verwacht

De economie van de Verenigde Staten is in het tweede kwartaal met 1,6 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ondanks die forse stijging, lijkt dit een tegenvaller. Economen hadden in doorsnee op nog sterkere groei gerekend dankzij versoepelingen van coronaregels die door grootscheepse vaccinatiecampagnes mogelijk waren.

0 reacties

  1. Opiatencrisis VS: politie raakt informant kwijt die werd gepakt met genoeg drugs “om 25 miljoen mensen te doden”

    Opiatencri­sis VS: politie raakt informant kwijt die werd gepakt met genoeg drugs “om 25 miljoen mensen te doden”

    De Amerikaanse antinarcoticabrigade DEA is een crimineel kwijt die als informant werkte nadat hij werd gepakt met een recordhoeveelheid fentanyl, een pijnstiller van Belgische bodem die honderd keer krachtiger is dan morfine en waar vorig jaar ruim 70.000 Amerikanen door om het leven kwamen. Dat meldt tv-zender ‘NBC News’. Het lijkt het zoveelste fiasco in de al decennia durende ‘War on Drugs’ in de Verenigde Staten.
  2. Noord-Korea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

    Noord-Ko­rea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

    Noord-Korea heeft opnieuw twee ballistische raketten afgevuurd in de richting van de Japanse Zee. Het kabinet van de Japanse premier Fumio Kishida meldde aanvankelijk dat een van de twee korteafstandsraketten waarschijnlijk over Japan heeft gevlogen, maar corrigeerde dit later. Het is de zesde keer in minder dan twee weken tijd dat Noord-Korea een rakettest doet. Het regime van Kim Jong-un noemt de rakettest in een reactie “een vergeldingsmaatregel” vanwege de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire oefeningen in de regio.