Marjorie Taylor Greene ondergaat de nieuwe veiligheidscontrole in het Capitool. De Republikeinse afgevaardigde draagt een mondmasker met het opschrift ‘Molon labe’, een oud-Grieks gezegde dat “kom ze maar halen” betekent. Voorstanders van vrij wapenbezit - zoals Trumpfan Taylor Greene - hebben de leuze helemaal omarmd.
Volledig scherm
Marjorie Taylor Greene ondergaat de nieuwe veiligheidscontrole in het Capitool. De Republikeinse afgevaardigde draagt een mondmasker met het opschrift ‘Molon labe’, een oud-Grieks gezegde dat “kom ze maar halen” betekent. Voorstanders van vrij wapenbezit - zoals Trumpfan Taylor Greene - hebben de leuze helemaal omarmd. © AFP

Amerikaanse Congresleden bang te worden vermoord door extreme collega's

Meerdere Democratische afgevaardigden in de Verenigde Staten vrezen voor hun leven na de aanval van vorige week op het Capitool. Niet alleen zijn ze bang voor nieuw gevaar van buiten, maar vooral ook voor extreme Republikeinse collega's die bedreigend gedrag zouden vertonen.

14 reacties

 • Rolande Vogt

  1 maand geleden
  Wat is van het grote Amerika..na 4 jaar Trump overgebleven?Verstaan de Republikeinen nog altyd niet,dat ze door Trump gezichtsverlies hebben geleden?
 • Ronny Toch

  1 maand geleden
  Ik wil voorzichtig vragen er rekening mee te houden dat de democraten 4 jaar zonder ophouden de burgers tegen elkaar hebben opgestookt, die gaan zeker niet vrijuit
 • Odette Buelens

  1 maand geleden
  Waar is het Amerika waar men tegenop keek ? Dit land is meer dan ooit verdeeld. Als je de burger zover krijgt dat het aan waanzin grenst, dan kan je je toch vragen stellen over de Amerikaanse "mind". Zijn deze burgers dan zó goedgelovig ? Dat is dan een wereldwijd gevaar toch ?
 • Jean Vangronsvelt

  1 maand geleden
  Pleeg geen fraude, dan hoef je geen schrik te hebben. Als je schrik hebt, heb je ook wat uitgestoken.
 • Louis Toebak

  1 maand geleden
  Die lui moeten zich weer eens interessant maken. Doet me denken aan me-too : eerst met je winkelwaar bloot lopen en dan klagen. Mij best. Polletiekers zijn er genoeg. Je kan ze goed gebruiken als experimenteer konijn voor vaccins. Dan hebben ze nog enig nut, die vieze bende zakkenrollers en -vullers.
 1. Aanklagers trekken bewering in dat “aanhangers Trump politici wilden doden”
  UPDATE

  Aanklagers trekken bewering in dat “aanhangers Trump politici wilden doden”

  Aanklagers van het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben een bewering dat aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de bestorming van het Capitool in Washington politici wilden doden, formeel ingetrokken, schrijft CNN op basis van rechtbankpapieren. De aanklagers houden zich bezig met de vervolging van Jacob Chansley, een aanhanger van de QAnon-beweging die tijdens de dodelijke ongeregeldheden in Washington een dierenvel droeg en hoorns.
 1. Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbarsting Etna
  Play

  Bestuurder filmt hoe vulkanisch puin op auto tikt tijdens nieuwe uitbar­sting Etna

 2. Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag
  Play
  Liefde voor Muziek

  Willy Sommers gaat voor het eerst in duet met zijn dochter die hij 18 jaar niet zag