Joe Biden neemt op 20 januari de fakkel over van Donald Trump.
Volledig scherm
Joe Biden neemt op 20 januari de fakkel over van Donald Trump. © AFP

Amerikaanse Congres bekrachtigt verkiezingszege van Joe Biden, Trump belooft ordentelijke overdracht van de macht

Het Amerikaanse Congres heeft de verkiezingszege van Joe Biden officieel bekrachtigd. Hij wordt op 20 januari om 12 uur ‘s middags formeel de 46ste president van de Verenigde Staten van Amerika. Donald Trump belooft ondertussen voor de eerste keer een “ordentelijke overdracht van de macht” en geeft daarmee zijn verlies toe. 

16 reacties

 • ivan de ridder

  2 weken geleden
  Gino Van Laetem, tuurlijk wel, maar die mensen maken blijkbaar helaas geen schijn van kans binnen de democratische / republikeinse (only Trump) huisjes. Andrew Yang & Pete Buttigieg leken mij geschikte kandidaten, die op basis van INHOUD én enthousiasme / drive Trump met zijn nonsens-verhaaltjes van het podium hadden kunnen blazen.
 • rudy van dam

  2 weken geleden
  Hopelijk zijn de republikeinen nu geleerd en zijn ze slim genoeg om Trump niet meer toe te laten voor de nominaties van de volgende ambtstermijn. Want dan zou het van kwaad naar erger gaan en 'you ain't seen nothing yet!'
 • Roel HENDRICKX

  2 weken geleden
  Hopelijk eindelijk iemand aan de macht die medisch 100% normaal en gezond is .
 • JACQUES MATHIJS

  2 weken geleden
  Hoe is het mogelijk dat men in VS zo een gevaarlijke zot als Trump 4 jaar heeft getolereerd als hun president? Iedereen kon dit toch zien aankomen. Wat een bananenstaat. En de Amerikanen moeten goed bedenken dat zij het land hebben afgepakt van de inheemse bevolking.
 • Gino Van Laetem

  2 weken geleden
  Zij er echt geen andere, meer verstandige, energieke, jongere mensen dan Biden, Trump, Clinton etc... die zich kandidaat kunnen stellen? Ik ben voor de republikeinen maar niet voor Trump. De democraten zullen het land verarmen en verzwakken door hun socialistische gedachte. Een degelijke verstandige Republikein hebben ze nodig in Amerika.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"