Mike Pompeo
Volledig scherm
Mike Pompeo © AFP

Amerikaanse buitenlandminister: “Rusland zat achter grootschalige cyberaanval” - Ook “behoorlijk aantal” Belgische organisaties getroffen

De hackers die achter de massale cyberaanval op tal van Amerikaanse overheidsinstellingen zaten, opereerden volgens de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in Russische dienst. "Dit was een zeer aanzienlijke poging en ik denk dat we nu vrij duidelijk kunnen zeggen dat het de Russen waren die zich met deze activiteit bezighielden", zei hij in een radio-interview. Er zou ook een “behoorlijk aantal Belgische organisaties” getroffen zijn volgens Adfontes Software, de Orion-verdeler in de Benelux.

8 reacties

 • Peter Van De voorde

  2 maanden geleden
  België doet dat ook hoor , met ons zilverpapier en koperdraad 2 wasspelden (moeten houten zijn) hebben wij een bereik tot in zeveneken en leggen daar alles plat . hopelijk krijg ik staatsveiligheid niet op bezoek door deze info vrij te geven
 • thierry bollaert

  2 maanden geleden
  Ja das internet he. Iedereen verplichten om er mee te werken en de problemen zijn voor de gebruiker. Er kan niet genoeg gehackt worden enz.. met dat internet. Dan pas worden de mensen en overheden wakker. Dus nog een paar jaren geduld.
 • Michel Van der Hoydowch

  2 maanden geleden
  De Amerikanen luisteren gans de wereld af. Murdoch met zijn uiterst rechts pers imperium doet ook zijn duifje in de zak .
 • Bert Slootmans

  2 maanden geleden
  En dan zwijgt hij lekker over de cyberaanvallen die zijn eigen land dag na dag gegarandeerd op andere landen uitvoert!
 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Natuurlijk ontkennen de Russen. Het zijn leugenaars die zelf niet in staat zijn om een welvarende maatschappij op te bouwen en zich dan maar bezig houden met anderen af te breken. Altijd al zo geweest.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden