Een regenboogvlag op de gevel van de Amerikaanse ambassade in Seoel, Zuid-Korea.
Volledig scherm
Een regenboogvlag op de gevel van de Amerikaanse ambassade in Seoel, Zuid-Korea. © EPA

Amerikaanse ambassades verboden om regenboogvlag te hijsen

Juni is Pride Month: de maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de bestrijding van holebi- en transgenderfobie. Amerikaanse ambassades die ter gelegenheid daarvan een regenboogvlag willen hijsen, krijgen van de Trump-administratie echter een njet. Dat bevestigen drie Amerikaanse diplomaten aan NBC News.

 1. Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”
  PREMIUM

  Vlaamse Stemmen in de VS. Rhode Island, waar men het zijne denkt van ‘America First’: “Hier zijn ze dol op dingen die uit Europa komen”

  Ze wonen in de kleinste staat van Amerika, maar zien de dingen groots. Erin Starr (50) is een gekende kunstenares, Raoul Dexters (50) is bedrijfsleider en importeert Europese delicatessen, zoals croissants. Eerst moest Raoul, als Belg, opboksen tegen ‘America First’, nu moet hij zijn koopwaar ook nog eens in een pandemie promoten. Maar het lukt: de zaken floreren en daar is hij dankbaar om. “Als je genoeg geld hebt en gezond bent, is Amerika een geweldig land. Maar anders...”
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk