De Amerikaanse minister van Justitie William Barr (links), steunt Trumps onderzoek naar vermeende verkiezingsfraude, ondanks dat er geen bewijs voor fraude bij de verkiezingen is gevonden.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Justitie William Barr (links), steunt Trumps onderzoek naar vermeende verkiezingsfraude, ondanks dat er geen bewijs voor fraude bij de verkiezingen is gevonden. © AFP

Amerikaans verkiezingscomité weerlegt beweringen Trump: “Geen bewijs van verloren of gewijzigde stembiljetten”

"Er is geen bewijs dat een stemsysteem stemmen heeft verwijderd of is kwijtgespeeld." Dat zeggen verschillende verantwoordelijken voor de verkiezingsinfrastructuur in de Verenigde Staten in een gezamenlijk statement.

 1. Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidentsverkiezingen balans op: “Het gedrag van Trump zet een rem op alles”
  PREMIUM

  Hoogleraar Alison Woodward maakt bijna 10 dagen na presidents­ver­kie­zin­gen balans op: “Het gedrag van Trump zet een rem op alles”

  We zijn bijna tien dagen na de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, maar van wederkerende rust is nog geen sprake. Terwijl hij de top van het leger vol vertrouwelingen zet en de fakkel netjes aan Biden weigert door te geven- zoals dat in Amerika nochtans de gewoonte is- roept Donald Trump op tot een ‘March for Trump’ komend weekend in Washington. Hoogleraar Alison Woodward, verbonden aan het Institute for European Studies van de VUB, maakt de voorlopige balans op.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.