De situatie op en rond de internationale luchthaven van Kaboel is chaotisch. Amerikaanse mariniers houden de wacht. (20/08/2021)
Volledig scherm
De situatie op en rond de internationale luchthaven van Kaboel is chaotisch. Amerikaanse mariniers houden de wacht. (20/08/2021) © Photo News

Amerikaans leger: “IS-tak dreigt met aanval bij luchthaven Kaboel”

Het Amerikaanse leger zegt te werken aan “alternatieve routes” naar het vliegveld van Kaboel wegens een dreiging van een tak van terreurgroep Islamitische Staat (IS) op en rond de luchthaven. De Amerikaanse regering heeft mediaberichten over het gevaar van een aanslag van de terreurmilitie IS (Islamitische Staat) op de luchthaven van Kaboel of in de omgeving bevestigd. “De dreiging is reëel, ze is acuut en ze houdt aan”, zei de nationale veiligheidsadviseur van president Joe Biden, Jake Sullivan, zondag op CNN.

 1. “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  “China constant aanwezig in de buurt van Japanse eilanden en Taiwan”

  De Chinese marine heeft een constante aanwezigheid in het westen van de Stille Oceaan gerealiseerd, meldt de Financial Times zondag. Al sinds zo'n zes maanden voerde China marine-oefeningen uit rond de Riukiu-eilanden, maar inmiddels is er op elk moment minstens één Chinees marineschip aanwezig, soms vergezeld door een tweede. De Riukiu-eilanden bevinden zich tussen het Japanse hoofdeiland en Taiwan en zijn Japans grondgebied.
 2. Vlaamse regering verlengt compensatieregeling in kinderopvang - 4,4 procent overtreedt verplichting telewerk

  Vlaamse regering verlengt compensa­tie­re­ge­ling in kinderop­vang - 4,4 procent overtreedt verplich­ting telewerk

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Herlees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus van zondag 23 januari hier.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.