Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Amerikaans leger erkent dat droneaanval in Kaboel “tragische fout” was

De Amerikaanse droneaanval op een verondersteld IS-doel waarbij op 29 augustus in de Afghaanse hoofdstad Kaboel zeker tien mensen, onder wie zeven kinderen, omkwamen, was een "tragische fout". Generaal Frank McKenzie, bevelhebber van het Centcom, bood zijn excuses aan.

 1. Twijfels over Amerikaanse droneaanval in Afghanistan: werd man terecht getroffen?

  Twijfels over Amerikaan­se droneaan­val in Afghanis­tan: werd man terecht getroffen?

  Het Amerikaanse leger voerde op 29 augustus in de Afghaanse hoofdstad Kaboel een droneaanval uit op een vermeende terrorist. Daarbij kwamen volgens het leger drie burgers om het leven. Na een grondige analyse van videobeelden van die dag en tientallen gesprekken met familieleden en collega’s van de man, trekt de New York Times echter een hele rist beweringen van het leger in twijfel. Zo zouden er aanwijzingen zijn dat de man geen terrorist was, dat hij geen explosieven vervoerde en dat er niet drie, maar tien burgerdoden vielen.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.