Demonstranten aan het Capitool eisen dat Washington DC een aparte staat wordt.
Volledig scherm
Demonstranten aan het Capitool eisen dat Washington DC een aparte staat wordt. © AFP

Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor wet om van Washington DC volwaardige staat te maken

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een wet gestemd om van Washington DC een volwaardige staat te maken. Daarmee zou het hoofdstedelijk gebied ook een volwaardige vertegenwoordiging in het Congres krijgen. De Senaat moet het voorstel echter nog goedkeuren en dat wordt moeilijk.

1 reactie

 • Gilles Standaert

  1 jaar geleden
  Daarna nog extra volk in het hooggerechtshof steken, en ze kunnen het land besturen zoals de CCP in China of Putin in Rusland.
 1. Bewaker gaat vuurgevecht aan met schutter in supermarkt, maar botst op kogelvrij vest: “Papa is gestorven als een held”
  Play

  Bewaker gaat vuurge­vecht aan met schutter in supermarkt, maar botst op kogelvrij vest: “Papa is gestorven als een held”

  Bij de schietpartij in een supermarkt in de Amerikaanse stad Buffalo (New York) is bewaker Aaron Salter omgekomen. Als voormalige agent ging hij een vuurgevecht aan met Payton Gendron. Minstens één schot trof doel, maar de kogelvrije vest van de dader deed de impact teniet. Daarna werd Salter zelf doodgeschoten. “Hij is gestorven als een held”, weet zijn zoon. In totaal vielen er tien doden en drie gewonden.
 2. Oekraïense soldaat zingt Songfestival-lied vanuit Azo­vstal-fa­briek tijdens bombarde­men­ten
  Play

  Oekraïense soldaat zingt Songfesti­val-lied vanuit Azo­vstal-fa­briek tijdens bombarde­men­ten

  Een Oekraïense soldaat heeft een video gedeeld waarin hij het lied ‘Stefania’ zingt vanuit de ondergrondse gangen van de Azovstal-fabriek. In de achtergrond is te horen hoe de belegerde fabriek in Marioepol gebombardeerd of beschoten wordt. Afgelopen weekend won Oekraïne het Eurovisiesongfestival met ‘Stefania’. Het nummer is sinds de Russische inval in eigen land uitgegroeid tot een anti-oorlogslied.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.