Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © AFP

Amerikaans Hooggerechtshof wil ‘Blijf in Mexico’-beleid opnieuw ingevoerd zien

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft vandaag verklaard dat de Migration Protection Protocols (MPP), een immigratiebeleid dat asielzoekers dwingt in Mexico te wachten op de datum van hun dagvaarding, opnieuw ingevoerd moet worden. Het zogenaamde ‘Blijf in Mexico’-beleid werd ingesteld door de voormalige president Donald Trump. Zo deelt het hoogste rechtscollege van de Verenigde Staten een klap uit aan de regering van president Joe Biden.

  1. Een dag na gruwelijk bloedbad in Thailand getuigen familieleden van slachtoffers: “Geweend tot ik geen tranen meer over had”

    Een dag na gruwelijk bloedbad in Thailand getuigen familiele­den van slachtof­fers: “Geweend tot ik geen tranen meer over had”

    Thailand is in diepe rouw na de zware schietpartij die gisteren plaatsvond in een kinderdagverblijf in het noordoosten van het land. Bij het drama kwamen minstens 38 mensen om het leven, onder wie 23 kinderen. Een dag na de tragische gebeurtenis komen de eerste getuigenissen van de nabestaanden van de slachtoffers naar buiten, en die zijn bikkelhard. “Toen ik zag dat de naam van mijn kleinzoon op de lijst van de slachtoffers stond, ben ik flauwgevallen”, klinkt het onder meer.