Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten in Washington.
Volledig scherm
Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten in Washington. © REUTERS

Amerikaans Hooggerechtshof maakt toegang tot abortuspillen moeilijker: “Irrationeel, ongerechtvaardigd en buitenproportioneel”

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft, in zijn eerste beslissing over abortus sinds de benoeming van de conservatieve rechter Amy Coney Barrett, de toegang tot pillen voor de afbreking van een zwangerschap moeilijker gemaakt. In een beslissing die dinsdag (plaatselijke tijd) bekendgemaakt is, reactiveert het hof een regeling waarbij vrouwen ondanks de coronapandemie naar een kliniek of artsenpraktijk moeten gaan om abortuspillen met de stof mifepriston te krijgen.

1 reactie

 • Jozef Nagels

  4 dagen geleden
  De titel suggereert dat de 'voorstanders van abortus' het gelijk aan hun kant hebben: 'irrationeel, ongerechtvaardigd, buitenproportioneel'. Nochtans is hier een meerderheid 'tegen'. En eigenlijk gaat het hier over of rechters tegen het FDA mogen ingaan. Het is beter dat vrouwen pas na christelijke of vrijzinnige begeleiding en voldoende bedenktijd een overwogen beslissing kunnen nemen. Abortus is een gewichtige zaak en het ongeboren leven heeft ook zijn rechten, of niet soms?
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'