Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken van de VS.
Volledig scherm
Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken van de VS. © REUTERS

Amerikaans geduld met nucleaire programma Iran lijkt bijna op

Het Amerikaanse geduld met Irans nucleaire programma lijkt zo goed als op te zijn. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft woensdag aangegeven dat Washington dicht staat bij het opgeven van de inspanningen om de nucleaire deal met Iran nieuw leven in te blazen. Hij verwees daarvoor naar het gebrek aan samenwerking uit Teheran.

7 reacties

 • Luc Lepoudre

  1 maand geleden
  Dirk Verschueren, dat is nu eens de nagel op de kop. Hopelijk bekomt Iran snel zijn kernwapen, net zoals de V.S., zoals Israël, zoals ..., dan kunnen ze over iets anders zich gaan druk maken. Spugzat dat politie-agentje in de hele wereld willen spelen.
 • Dirk Verschueren

  1 maand geleden
  Als ik goed begrijp, is de VS boos omdat Iran een akkoord niet naleeft, wat de VS verbroken heeft en niet naleeft. En Europa keek zoals gewoonlijk goedkeurend toe.
 • Rudo Van Leuven

  1 maand geleden
  En alle sancties zijn intussen al opgeheven?
 • marc Deglin

  1 maand geleden
  hoe naief : dat wist ik al 5 jaar dat iran nooit zou meewerken.
 • Luc Janssens

  1 maand geleden
  Trump had dus wel degelijk gelijk.
 1. Manifestatie in Beiroet draait gewelddadig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden
  Play
  Beiroet

  Manifesta­tie in Beiroet draait geweldda­dig uit: minstens zes doden en dertigtal gewonden

  Een manifestatie in de Libanese hoofdstad Beiroet is uitgelopen op een drama. Zo kwamen minstens zes mensen om het leven en raakten een dertigtal manifestanten gewond. Dat meldden het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Rode Kruis. De betoging werd georganiseerd door de sjiitische bewegingen Hezbollah en Amal. Zij eisen het ontslag van de rechter die het onderzoek leidt naar de explosie die zich in augustus vorig jaar voordeed in de haven van Beiroet.