Archiefbeeld. In de stad New York hangt een heuse 'schuldenteller', waarop de staatsschuld wordt bijgehouden. (15/10/2013)
Volledig scherm
Archiefbeeld. In de stad New York hangt een heuse 'schuldenteller', waarop de staatsschuld wordt bijgehouden. (15/10/2013) © REUTERS

Amerikaans Congres voorkomt op nippertje stilleggen federale overheid

Het Amerikaanse Congres heeft een zogenaamde ‘shutdown’ van de overheid weten te voorkomen, één dag voor de deadline. De Amerikaanse Senaat stemde donderdag in (69-28) met een voorstel om de federale overheid tot zeker 18 februari te blijven financieren. Het voorstel was eerder op de dag ook al door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden goedgekeurd (221-212).

  1. Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Griekenland, wetenschapsjournalist Martijn Peters: “Echt spektakel”
    Play

    Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Grieken­land, weten­schaps­jour­na­list Martijn Peters: “Echt spektakel”

    Een groot deel van Griekenland, en zelfs het eiland Kreta, ligt onder een laag sneeuw. “Het ongewone weerbeeld in Griekenland is te wijten aan het koufront Elpis”, vertelt wetenschapsjournalist Martijn Peters. Het koufront zorgt ervoor dat de temperaturen zakken tot zelfs onder de -10 graden. Daarnaast is er een waterhoos gespot op het eiland Skopelos. “Als de wervelwind zoals hier aan land gaat, dan krijg je een echt spektakel wanneer de sneeuw omhoog wordt gezogen”, aldus Martijn.