Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat.
Volledig scherm
Mitch McConnell, de leider van de Republikeinen in de Senaat. © AP

Amerikaans Congres sluit akkoord over afwending wanbetaling op staatsschuld

Amerikaanse senatoren hebben dinsdag een deal gesloten om een tijdelijke wet te creëren die de Democraten in staat stelt om wanbetaling op de nationale schuld te voorkomen, zonder stemmen van de Republikeinse oppositie.

3 reacties

 • Gert Martens

  2 maanden geleden
  De rust met de Democraten teruggekeerd meneer Bervoets? Tijdens de regering van president Trump is er nog niet zoveel oorlogstaal, vooral met Rusland en China, op het internationale toneel geweest dan met de duidelijk onbekwame president Biden. En hij noemde de overname van Afghanistan door de Taliban een 'huge success', terwijl daar nu massaal afrekeningen door die Taliban gebeuren.
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Het tweepartijensysteem van de VS is versleten tot op de draad. De ene partij bouwt af wat de andere heeft opgebouwd en vice versa. Er is zoveel haat en vijandigheid tussen de twee dat het de oorzaak is geweest dat de bevolking uit walging op een persoon stemde die uiteindelijk nog meer walging veroorzaakte. Nu is er dankzij de Democraten weer wat rust teruggekeerd, maar dat kan weer helemaal veranderen bij de volgende senaatsverkiezing en de Republikeinen weer een meerderheid behalen.
 • Hubert Van Herck

  2 maanden geleden
  En maar lenen én bijdrukken van geld. Ook in Europa. Wanneer de bubbel barst, gaat iedereen grote ogen trekken.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Belg in Oekraïne: "Aan de grens met Polen is het heel druk”
  Play

  Belg in Oekraïne: "Aan de grens met Polen is het heel druk”

  De spanning in Oekraïne loopt op. 100.000 Russische militairen zijn in de buurt van de grens. Amerikaanse militairen staan standby om, indien nodig, richting Oost-Europa te trekken. Vlaming Marc Verbruggen woont al vijf jaar in Lviv in Oekraïne, tegen de Poolse grens. “Het conflict speelt zich op dit moment af op 600 kilometer van hier”, vertelt hij. Maar Marc is wel op zijn hoede en staat klaar om te vertrekken. “De kleding ligt klaar en ook het eten staat klaar.”
 1. Israëlische experten adviseren vierde coronavaccin voor volwassenen
  8

  Israëli­sche experten adviseren vierde coronavac­cin voor volwasse­nen

  Een overheidspanel van Israëlische experten heeft dinsdag aangeraden om iedereen boven de achttien jaar een vierde keer te vaccineren. Volgens de expertencommissie zijn de mensen met vier prikken dubbel zo goed beschermd als zij met drie doses. Alle volwassenen die hun boosterprik, en dus het derde vaccin, langer dan vijf maanden geleden kregen, of langer dan vijf maanden geleden herstelden van het virus, komen in aanmerking.