De 'Progress Pride'-vlag van de LGBTQ+-gemeenschap
Volledig scherm
De 'Progress Pride'-vlag van de LGBTQ+-gemeenschap © AFP

Amerikaans Congres keurt wet goed die homohuwelijk beschermt

Het Amerikaanse Congres heeft donderdag een wet aangenomen die het homohuwelijk op federaal niveau beschermt in de Verenigde Staten, zo berichten verschillende Amerikaanse media. Hiermee wil het vermijden dat het Hooggerechtshof dit recht of delen ervan terugdraait, net zoals het recht op abortus eerder dit jaar.

 1. Opnieuw een verworven recht in gevaar? Hooggerechtshof VS neigt sommige bedrijven toe te staan om homoseksuele klanten te weigeren

  Opnieuw een verworven recht in gevaar? Hoogge­rechts­hof VS neigt sommige bedrijven toe te staan om homoseksue­le klanten te weigeren

  Mogen bedrijven klanten weigeren op basis van hun geaardheid? Het Amerikaanse Hooggerechtshof is gisteren gestart met een zaak waarin die vraag centraal staat. De conservatieve rechters, die in de meerderheid zijn, zoeken een manier om ondernemers het recht te geven om homokoppels bepaalde diensten te ontzeggen. Volgens de progressieve rechters kan de uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor de rechten van de LGBTQ+-gemeenschap.
 2. VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  VS kondigen nieuwe militaire hulp van 2 miljard dollar aan voor Oekraïne, waaronder raketten met groter bereik

  De Verenigde Staten hebben vrijdag nieuwe militaire hulp ter waarde van 2,2 miljard dollar (ruim 2 miljard euro) voor Oekraïne aangekondigd om het land te helpen in de strijd tegen de Russische invasie. De Amerikanen gaan onder meer raketten leveren met een groter bereik dan de raketten die tot nu toe al zijn gestuurd. De nieuwe langeafstandswapens, de Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDB), kunnen doelen raken tot op 150 kilometer. Dat is bijna dubbel het bereik van de eerder gestuurde HIMARS-raketten.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.