Een Taiwanese onderzeeër van Nederlandse makelij vaart voorbij tijdens een ceremonie na de eerstesteenlegging van een nieuwe scheepswerf. Deze moet vanaf 2024 eigen duikboten opleveren. (Foto uit mei 2019). De Taiwanese marine beschikt momenteel over vier onderzeeërs.
Volledig scherm
Een Taiwanese onderzeeër van Nederlandse makelij vaart voorbij tijdens een ceremonie na de eerstesteenlegging van een nieuwe scheepswerf. Deze moet vanaf 2024 eigen duikboten opleveren. (Foto uit mei 2019). De Taiwanese marine beschikt momenteel over vier onderzeeërs. © EPA

Amerikaans-Chinese relaties verder onder druk: VS keuren verkoop torpedo's aan Taiwan goed

De Amerikaanse overheid heeft de verkoop goedgekeurd van achttien torpedo’s aan Taiwan. Die wapendeal, waar een bedrag van 180 miljoen dollar (164 miljoen euro) mee is gemoeid, kan de relatie tussen Washington en Peking verder onder druk zetten. De Chinese overheid ziet Taiwan als een afvallige provincie.

5 reacties

 • Gino De Neef

  8 maanden geleden
  Taiwan moet internationaal erkend worden als een onafhankelijk land.
 • H.L.J. Cowie

  8 maanden geleden
  Die uitleg is nogal kort door de bocht. Taiwan, het vroegere Formosa is niet 'gesticht', maar was het laatste bolwerk van de nationalisten tijdens de communistische opstand, dat nooit door de communisten veroverd kon worden. In feite is Taiwan dus nog steeds het vroegere, niet-communistische China.
 • Danny Govaerts

  8 maanden geleden
  Dit is nog maar het begin. Stel U voor wat Trump nog allemaal goed gaat keuren eenmaal hij weet dat hij geen tweede termijn mag doen als president. Dan pas gaan de popen aan het dansen.
 • Michel Van der Hoydowch

  8 maanden geleden
  Wapenwedloop is niet bevorderlijk voor wereldvrede. De VS erkennen Taiwan niet maar om er Dollars aan te verdienen zijn ze goed genoeg.
 • Carin Desmet

  8 maanden geleden
  En maar blijven de wereld omzeep helpen voor macht, land, geld, olie enz.... En dat al aarde leeft onder de grond of boven de grond eigenlijk van iedereen is...
 1. Toeristen opeengepakt in Roemeens skioord
  Play

  Toeristen opeenge­pakt in Roemeens skioord

 2. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama