Slachtoffer John LaPointe en zijn verzorger Joshua Russell.
Volledig scherm
Slachtoffer John LaPointe en zijn verzorger Joshua Russell. © rv/Pinellas County Sheriff's Office

Amerikaan met syndroom van Down sterft in te hete wagen: zijn verzorger nam drugs en viel in slaap

De 35-jarige John LaPointe, die lijdt aan het syndroom van Down, is in Florida omgekomen in een veel te heet busje. Zijn verzorger, Joshua D. Russell, had drugs genomen en was in slaap gevallen. Russell (26) werd vrijdag aangeklaagd voor doodslag, met de verzwarende omstandigheid dat LaPointe een beperking had.

1 reactie

 • dimitri vermeire

  1 jaar geleden
  Tittel zegt al genoeg erg voor de familie . verzorger laten voor opdraaien en opsluiten wegens nalatigheid , niet naleven van zijn werkfunctie , en ferme boete laten betalen en hem onslaan van zijn functie en nergens als verzorger laten werken.
 1. Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  Opnieuw protest in Nederland: politie zet traangas en waterkanon in, winkels geplunderd in Eindhoven

  In Nederland is het op verschillende plaatsen opnieuw onrustig door betogers die zich verzetten tegen het coronabeleid, waaronder de avondklok die gisteren is ingegaan. De politie heeft het Museumplein in Amsterdam ontruimd met een waterkanon en meer dan 100 mensen aangehouden. Ook in Eindhoven liep het uit de hand. Urenlang vlogen de stenen, golfballen, vuurwerkbommen en zelfs messen door de lucht. De politie zette traangas in en hield minstens dertig mensen aan. De burgemeesters van beide steden hebben demonstraties verboden.
 1. Relschoppers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”
  Play
  101

  Relschop­pers belagen ziekenhuis in Enschede: “Ik hoop dat ze vanochtend beschaamd wakker worden”

  Op verschillende plaatsen in Nederland, waaronder Den Haag, Tilburg, Venlo, Enschede, Helmond en Roermond, hebben gisteravond mensen op straat geprotesteerd tegen de avondklok. De betogingen liepen vrijwel overal uit op rellen. Zo zouden relschoppers het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede bekogeld hebben met vuurwerk en hebben ze geprobeerd om de ruiten van de Spoedeisende Hulp in te gooien. “Onwerkelijk en onbegrijpelijk”, reageert Sophia de Rooij, topvrouw van MST.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech